Akşener'le aynı yolda

MHP’li Oktay Vural, son tartışmaların partide tahribat yarattığını, hedefin MHP olduğun savundu. 

MHP Grup Başkanvekilliği görevinden önceki gün istifa eden Oktay Vural, dün yaptığı yazılı açıklamada, MHP’nin iç bünyesinde yaşadığı süreç ve tartışmaların önemli tahribat yarattığını, bu tahribatın asıl hedefinin MHP olduğunu belirtti. Sürecin MHP’lilerin iradesiyle karara bağlanması gerektiğini ifade eden Vural, Meral Akşener gibi partide yenilenme ihtiyacı olduğunu söyledi, “MHP’de silkinişe ihtiyaç olduğu ve bunun karşılanması gerektiği açıktır. Önümüzdeki süreçte buna yönelik kararımı kamuoyuyla paylaşacağım. Bu süreç boyunca görüşlerimi ifade etme ve katkı sağlama gayret ve arayışlarımı bu safhada herhangi bir şahsi ikbal beklentisi veya makam ilişkisi içinde olmaksızın ortaya koymam vicdani bir sorumluluk halini almıştır” ifadesini kullandı. 

WhatsApp’lı notere suç duyurusu  

MHP Genel Merkezi Avukatı Yücel Bulut, 19 Haziran’daki parti kongresinde medyaya yansıyan görüntülerle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ortaya çıkan görüntülerde Ankara 13. Noterliği’nin kongreye katılan delegelerin tespitini yüz yüze değil WhatsApp ve mail üzerinden gelen kimlik bilgileriyle yaptığı görülüyordu. 

Adaylık sinyali almadım   

MHP’nin başkan adaylarından Koray Aydın, Oktay Vural ile telefon görüşmesi yaptığını, bir adaylık sinyali almadığını söyledi. Aydın, kongreyle ilgili eleştirilere ise “19 Hazirandaki kongre birinin aklına gelip de yapılan bir kongre değildir. Yani hukuk, süreçten geçilerek yapılan bir kongredir” şeklinde yanıt verdi. 

Bu eski oyun bozulacak 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partideki gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. Yalçın, “10 Temmuz’da hüsrana uğrayacağı kesin olan yeni nesil müzmin muhalefeti bekleyen son da öncekilerden farksız olacak, oyun bozulacaktır” dedi. Yalçın, Vural’ın istifa kararını Bahçeli ile mutabaktla aldığını da söyledi.