Akşener'den FETÖ'yü sevindirecek vaat: TİKA'yı kapatacağız

İP Genel Başkanı Meral Akşener 'yıkma-kapatma-satma' vaatlerine bir yenisini ekledi. Akşener'in seçim beyannamesinde, Türkiye'nin yurt dışındaki görünen yüzü TİKA'nın kapatılacağı belirtiliyor.

1

İP Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, seçim beyannamesinde seçilmesi halinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nı (TİKA) kapatacağını vaadediyor. Akşener'in bu vaadine ilk tepki Star Gazetesi yazarı Ardan Zentürk'ten geldi. Zentürk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''Akşener, TC'nin gücünü Afrika, Asya, Balkanlar, hatta Latin Amerika'ya yayan, emperyalizmin gıcık kaptığı, FETÖ'nün karşı olduğu TİKA'yı kapatacağını açıkladı!.. TİKA nerenize battı, neden emperyalistin kucağında siyaset yapıyorsunuz, ayıptır, günahtır...'' diyerek sert tepki gösterdi.

TÜRKİYE'NİN EN GÜÇLÜ KAMU DİPLOMASİSİ ARACI ''TİKA''

T.C Başbakanlık bünyesinden faaliyet gösteren TİKA, başta Türkiye'nin tarihi, kültürel ve manevi bağlarının bulunduğu ülkelerde; çeşitli yardım, destek ve iş birliği projeleri yürütüyor. Birçok alanda Türkiye'nin gücünü ve yardımseverliğini Afrika, Asya ve Balkan ülkeleri başta olmak üzere dünyaya gösteriyor. Özellikle geri kalmış ülkelerle yapılan kordinasyonlarda, bir model olarak Türkiye'nin kalkınması tecrübelerinden yararlanılarak o ülkelerdeki kalkınmaya yardımcı oluyor.

TİKA, diğer taraftan Türkiye ile uzun yıllar irtibatları kesilen, dünyanın dört bir yanındaki dost ve kardeş ülkelere uzatılan ‘dost eli’ ifade ediyor.

TİKA'YI KAPATMAK VE GERİ ÇEKMEK KİMİN İŞİNE YARAR?

Yıllarca Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından güvenleri suistimal edilen, ve Türkiye ile çok derinlere dayanan bağları bulunan ülkelerin güveni, TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü ile yeniden tesis ediliyor. Gidilen bölgelerde Türkiye'nin dost eli olduğu kadar resmi yüzü de olan TİKA, FETÖ'nün bu bölgelerde yeniden yapılanması, çöreklenmesinin önünü kapatıyor. 2009 yılında faaliyete başlayan Yunus Emre Enstitüsü de, eğitim alanında Türkiye'ye, diline ve kültürüne ilgi duyan gençlerin adeta rehber öğretmeni oluyor.

Böylelikle, FETÖ'nün başta geri kalmış ülkelerdeki ‘’öğrencileri devşirerek yönetimi ele geçir projeleri’’ de kabul görmeyip suya düşüyor. Türkiye'nin adını kullanarak zedeledikleri kardeşlik köprüleri yeniden onarılıyor.

TİKA’nın çalışmalarından en çok rahatsız olanlar ise söz konusu bölgelerin aydınlanmasını istemeyen sömürgeciler ve manevra alanı neredeyse tükenen FETÖ/PDY...

(Star)