Akşener perdeyi ‘çalıntı’ logoyla açtı

Meral Akşener, dün kuruluş dilekçesini vererek açıkladığı yeni partisine öyle bir logo ve slogan seçti ki daha ilk günden sosyal medyada alay konusu oldu.

MHP’den ihraç edilen eski milletvekili Meral Akşener, yeni partinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na verdi. Partisini bir törenle açıklayan Akşener ilk günden alay konusu olmaktan ise kurtulamadı.

NEREDEYSE KOPYASI! 

Akşener’in kuruluşunu açıkladığı İyi Parti’nin logosu ve kullandığı sloganın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Menderes Türel’in seçim sloganı ve logosuna benzerliği dikkat çekti. Türel, 2014 yerel seçimlerininin propaganda döneminde, ‘Menderes Türel Antalya’ya iyi gelecek’, ‘Antalya’ya iyi gelecek’ sloganları ve güneş logosunu kullanmıştı. Akşener’in kuruluşunu açıkladığı İyi Parti’nin logosunda yer alan güneşle, Türel’in kullandığı güneş logosunun benzer olduğu görüldü. İyi Parti’nin sosyal medya hesaplarından yapılan duyurularda ‘İyi Parti Türkiye’ye çok iyi gelecek’ şeklindeki slogan da Türel’in kullandığı sloganlarla büyük benzerlik taşıyor.

Şüpheli komutan da kurucu oldu

BBP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği düşen helikopterin enkazının arama çalışmalarında ihmali bulunduğu iddia edilen dönemin Jandarma 

Bölge Komutanı Ali Lapanta da Akşener’in yeni partisinin kurcuları arasında yer aldı. Lapanta elinde çok geniş bir alanda arama yaparak Yazıcıoğlu ve 5 kişinin ölümünde ihmalle suçlanmıştı.