AK Parti'nin büyük kongresi bugün! Yerel seçimin işaret fişeği veriliyor

AK Parti'de ‘Türkiye Yüzyılı için hep yeni, hep ileri' konseptiyle bugün düzenlenecek olan 4. Olağanüstü Büyük Kongre'nin hazırlıkları tamamlandı. Genel Başkan Yardımcısı Kandemir, “Yerel seçimlerin başlangıcını veriyoruz” dedi.

AK Parti bugün 4'üncü Olağanüstü Büyük Kongresini düzenleyecek. Kongrede ana tema "Türkiye Yüzyılı" olacak, AK Parti'yi yerel seçimlere taşıyacak A takımı belirlenecek. Kongre hazırlıklarını inceleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, genel başkan yardımcıları Hamza Dağ ve Belgin Uygur ile Ankara Spor Salonu'nda açıklamalarda bulundu. Kandemir, "Türkiye'nin tüm sosyolojisinin de bu heyecanımıza ortaklık edeceği bir kongreyi koordine edeceğiz. AK Parti olarak yarın (bugün) saat 10.00'da buradan tüm dünyaya mesajlarımızı vermiş olacağız" dedi.

27 ÜLKE, 3 CUMHURBAŞKANI

Kandemir, kongreye 27 ülkeden siyasi parti temsilcilerinin, 127 büyükelçi, 3 cumhurbaşkanı, siyasi partilerden temsilciler, 150 sivil toplum kuruluşu, şehit ve gazi yakınlarının davet edildiğini belirterek şöyle devam etti: "Tüm sınırlara rağmen 100 bine yakın AK Parti teşkilatlarından arkadaşlarımız otobüslerle Ankara'ya gelecek. Cumhuriyetin 100'üncü yılında AK Parti 7 Ekim'de teşkilatlarıyla, vatandaşlarıyla buluşarak yepyeni bir başlangıç yapacak. Yarın bir nevi uzunca zamandır hazırlığını yaptığımız yerel seçimlerin de startını vermiş olacağız."

HEP YENİ, HEP İLERİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da 11'inci kongrelerini yapacaklarını hatırlatarak, "Kongremizin konseptinde, 'Türkiye Yüzyılı için hep yeni, hep ileri' konseptini belirledik. Çünkü AK Parti, 22 yıllık siyasi hayatında 21 yılını iktidarda geçirmiş ve ilk günkü aşkla hep yeni, hep yeni olarak devam etmiş, devam ediyor. Rakibimiz siyasi partilerin kongrelerine baktığımızda da aramızdaki farkın ne kadar büyük olduğunu da tüm Türkiye gayet açık şekilde görüyor" diye konuştu.

MKYK'DA 3 DÖNEM KURALI UYGULANACAK

Kongrede, tüzük değişikliği beklenmiyor. Disiplin ve etik kurulları gibi genel merkez yönetiminde görev alan 142 isim üzerinde yüzde 65'i bulan bir değişime gidilebileceği ifade ediliyor. MKYK'da tecrübeli isimlerin yanı sıra yeni isimlere de yer verilecek. 3 dönem kuralı nedeniyle milletvekili listelerinde yer alamayan isimlerin MKYK'nın yeni üyelerinden olabileceği belirtiliyor.

ERDOĞAN DELEGE KARTINI ALDI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi delege kartını aldı. AK Parti Genel Merkezi'nde kongre delegelerinin kartlarının verildiği fuaye alanına gelen Erdoğan, "hayırlı olsun" dedi.

BAŞKAN'DAN İSTANBUL MESAJI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valiliğince, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen törene yazılı mesaj gönderdi: "İstiklal mücadelesi, vatanı canlarından üstün tutan, kahramanlıklarıyla tarihe mal olan tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıkları, aziz milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma kararlılığı sayesinde zaferle neticelenmiştir. Böyle kutlu bir anlayışla, kadim medeniyetimizin mirası üzerine kurulan cumhuriyetimizi kazanımlarıyla korumak, yaşatmak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak, yeni başarılarla daha da güçlendirmek suretiyle geleceğe taşımak için büyük bir azimle çalışmaya devam ediyoruz."