AK Partili Dağ'dan CHP'li Soyer'e tepki... ''Mağduriyet çıkarmaya çalışıyor''

İzmir'in kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü etkinliğinde Osmanlı'yı suçlayan ifadeler kullanan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında ecdada hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı. Söz konusu gelişmeye ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti'nin tanıtım ve medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP'li Soyer'in başarısızlığını örtbas etmeye çalıştığını ve bu olaylardan 'siyasi mağduriyet' çıkarmaya çalıştığını ifade etti.

İzmir'in kurtuluşunun 100'üncü yılı kutlamalarındaki konuşmasında Osmanlı'yı suçlayan ifadeler kullanan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, konuşmasından ötürü hakkında soruşturma başlatıldığını duyurarak buradan bir siyasi mağduriyet çıkarmaya çalıştığını ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Soyer'in başarısızlığının üzerini örtmeye ve bu olaylardan siyasi mağduriyet çıkarmaya çalıştığını söyledi.

Tunç Soyer, 100 yıl önce İzmir için verilen mücadeleye değindiği konuşmasında " "100 yıl önce bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları ve çocukları hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar." açıklamalarında bulunarak Osmanlı yönetimini suçlamıştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Soyer hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin yaptığı açıklamada Osmanoğlu Ailesi tarafından ve diğer vatandaşlar tarafından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu belirterek "Talep doğrultusunda İçişleri Bakanlığı'nca araştırma başlatılmıştır. Bununla ilgili yazı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ulaşınca Tunç Soyer veya ekibi tarafından, zamanlaması da manidar bir şekilde soruşturma başlatılmış gibi bazı basın yayın organlarına servis edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Tunç Soyer'in Seferihisar Belediye Başkanı olduğu dönemde belediye binasının önündeki kilise çanını Yunanistan Konsolosluğu'na verdiği iddiasıyla ilgili soruşturmanın da devam ettiğini vurgulayan Dağ, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in başarısızlığını örtbas etmeye çalıştığını ve bu olaylardan 'siyasi mağduriyet' çıkarmaya çalıştığını ifade etti.