AK Parti'den CHP'ye tepki: Kılıçdaroğlu'nun söylemi Türkiye karşıtıdır

MYK toplantısı sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal ''Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğanfobia yaşıyor. Erdoğan düşmanlığı onda Türkiye düşmanlığına dönüşmüş durumda. Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün kurumlarını meşruiyetimi tartışmalı haline getiren Kılıçdaroğlu'nun 'Türkiye'ye yatırım yapmayın' demesini de gayet normal karşılıyorum. Kılıçdaroğlu'nun söylemi Türkiye karşıtıdır'' dedi.

1

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı.

Mahir Ünal'ın konuşmasından satır başları:

16 Nisan'da milletimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine 'evet' dedi ve Türkiye kazandı. Bununla ilgili değerlendirmeler yaptık.

CHP'nin oturma eylemi

Tehdit ve hakaret içeren laflarını sıraladılar. Dikkatimizi çeken iki noktanın altını çizmek istiyorum, tutuklu milletvekilleri hakkında 'rehin' ifadesinin kullanılması ve Deniz Gezmiş ile Selahattin Demirtaş benzetmesi.

Kimyasal silahlarla halkı katletmiş olan, insanları mülteci konumuna düşüren, biz zamanlar reform yapacağım diye bize yaklaşan, sonra CHP'nin görüşme yaptığı Esad'a yönelik siz Kılıçdaroğluı CHP'sinin bir eleştirisini görmemişsinizdir.

Uyum yasası için toplantı gerçekleştireceğiz

19 Nisan'da Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bir toplantı gerçekleştireceğiz. Hem seçim sistemine dönük bazı yeni düzenlemeler, hem yürütmenin şekline dönük, kamu personeli üst brokrasiyi kapsayan bir çalışma yürütülüyor.

Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğanfobia yaşıyor. Erdoğan düşmanlığı onda Türkiye düşmanlığına dönüşmüş durumda. Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün kurumlarını meşruiyetimi tartışmalı haline getiren Kılıçdaroğlu'nun 'Türkiye'ye yatırım yapmayın' demesini de gayet normal karşılıyorum. Kılıçdaroğlu'nun söylemi Türkiye karşıtıdır.