AK Parti’den 81 ilde  temayül yoklaması 

AK Parti’nin 81 ildeki 145 bin teşkilat mensubu yerel seçim adaylarını belirlemek için temayül yoklamasına katıldı. Sonuçlar yeni kurulan bir sistemle anında Genel Merkez’e aktarıldı.

Osman Nuri CERİT

AK Parti, yerel seçimde göstereceği adayları belirlemek için 81 ildeki teşkilatlarında temayül yoklaması yaptı. Ankara’da konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Türkiye genelinde 145 bin teşkilat mensubumuz 81 ilde oy  kullanıyor. İl ve ilçelerimizde ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları oylarını kullanıyor” dedi. Temayül yoklamasının sonuçları dün 16.30’da Genel Merkez’e iletildi. 

TÜRKİYE’DE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ 

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerine işaret eden Ünal, “İlk  defa elektronik ortamda bütün teşkilat mensuplarımızın yani 145 bin kişinin oy kullanacağı ve oylama bittikten hemen sonra sonuçları alabileceğimiz bir temayül gerçekleştiriyoruz” dedi. 

Seçim İşleri Başkanlığı’na teşekkürlerini  ileten Ünal şunları söyledi: “Büyükşehirlerde, illerde, ilçelerde şehri yönetecek yöneticilerin  belirlendiği seçimler, o yüzden bu konuda AK Parti büyük bir hassasiyet  gösteriyor. Sadece temayül değil bunun dışında yürüttüğümüz saha araştırmaları, anketler, telefon anketleri, çoklu ve çapraz olarak yaptığımız değerlendirmeler var.” 

Elektronik ortamda oy verdiler

Ankara Spor Salonu’na yoklamanın başlayacağı saat öncesinde gelen teşkilat mensupları, 3 bölge için kurulan 9 masada kayıtlarını yaptırdıktan sonra  kendileri için hazırlanan 40 kabinde elektronik ortamda oylarını kullandı.

 AK Parti’ye 5-16 Kasım tarihlerinde toplam 7 bin 180 kişi belediye başkanı aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu. İl genel ve belediye meclisi üyelikleri için ise 3 Aralık 2018 Pazartesi saat 19.00’a kadar başvuru  yapılabilecek. 

Teşkilatlar çağrılıyor 

AK Parti’de yerel seçim hazırlıklar kapsamında istişare toplantıları gerçekleşiyor. Bu hafta içerisinde tüm teşkilat yöneticileri gruplar halinde genel merkeze çağırılacak. İl yöneticileri, kadın ve gençlik kolları başkanları AK Partili belediye ve il genel meclisi başkanları toplantılara katılacak. Teşkilatlar genel başkan yardımcıları başkanlığında değerlendirmeler yapacak. Toplantılarda seçim hazırlıklar geniş çaplı olarak ele alınacak. O il için başkan adayları belirlenmiş ise yöneticilere bu isimler açıklanacak. Başkan adayı belirlenmemişse alternatif isimlerle ilgili görüşler dinlenecek. Seçimlerde tüm teşkilatın uyum içerisinde çalışması için gerekli önlemlerde değerlendirilecek. Başkan Erdoğan da seçim strateji ekibiyle bir araya gelerek adaylar üzerindeki çalışmasını sürdürecek.