Ak Parti’de adaylara son rötuşlar

AK Parti MKYK toplantısı Erdoğan başkanlığında yapıldı. İttifak temaslarıyla, adayı açıklanmayan il ve ilçeler gözden geçirildi.  

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhur İttifakı” kapsamında MHP lideri Devlet Bahçeli’yle yapacağı görüşme öncesinde, partisinin yetkili organlarıyla görüştü. Büyükşehir ve il adaylarının tamamına yakınını belirleyen AK Parti’de, ilçe ve belde adaylarının belirlenmesi sürecinin de yüzde 50 oranında tamamlandığı öğrenildi. Erdoğan dün, önce Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nu (MKYK), ardından da Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) AK Parti Genel Merkezi’nde topladı. Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere ilişkin hazırlıkların görüşüldüğü toplantılarda, MHP ile yürütülen seçim ittifakı süreci de ele alındı. Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ile yapacağı görüşme öncesi AK Parti’nin yetkili organları ile son değerlendirmeleri yaptı.  

 LİDERLER BİLGİLENDİRİLDİ 

Cumhur İttifakı çalışmaları kapsamında AK Parti’den Mehmet Özhaseki ile MHP’den Sadir Durmaz ittifak çalışmalarında gerek telefonla gerekse yüz yüze yaptıkları görüşmelerle liderlerini sürekli bilgilendirdi.