AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Tunç Soyer'e sert tepki: Cumhuriyet de bizim Osmanlı da

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Osmanlı'yı eleştiren sözlerini sert tepki gösterdi, “İşgalcilerin mezalimine karşı olan duruşumuzu anlatmak yerine bu sözleri söylemesi şuursuzluk” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MKYK Toplantısı devam ederken açıklamalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'in düşman işgalinden kurtarılmasının yıldönümünde yaptığı konuşmaya sert tepki gösteren Çelik, "Maalesef Türkiye'de kimlik krizini tetiklemeye çalışanların kullandığı enstrümanlardan bir tanesi; Osmanlı Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti'ni kavga ettirmektir. Halbuki Osmanlı Devleti de, Türkiye Cumhuriyeti de bizimdir. Burada önemli olan İzmir'in düşman işgalinden kurtuluş yıldönümünde Yunan güçlerine söylenmeyen sözün tarihimize söylenmiş olmasıdır. İşgalcilerin mezalimine karşı olan duruşumuzun anlatılması gerekirken bunun içeriye dönük bir tartışma haline çevrilmesi son derece sakıncalıdır, ciddi bir şuursuzluktur" dedi.

Atatürk'ün söylediği sözlerin bağlamından koparılarak konumlanmasının istismar siyaseti olduğunu söyleyen Çelik, "Atatürk ve arkadaşları ülkemizin işgaline karşı en büyük mücadeleyi vermiş, o büyük safhaları zaferle bir sonuca ulaştırmış büyük mücadelenin kahramanlarıdır. Türkiye'yi sanki köksüz bir devlet gibi göstermeye çalışırsanız Atatürk'ü büyük devlet adamı silsilemizin son halkası, Cumhuriyetimizin kurucusu olarak nitelemek yerine geçmişteki devlet adamlarımızla kavga ettirmeye çalışırsanız devletimizin kökleri, devlet adamlarımızın yaslandığı kökler açısından son derece yanlış bir yaklaşımdır. Büyük Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bir kökü yok gibisinden savunması yapılacak en büyük kötülüktür" diye konuştu.

ÖZTRAK'IN SÖZLERİ TAM BİR ŞUURSUZLUK

Ömer Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve Kenan Evren ile kıyaslamasına sert tepki gösterdi. Çelik, "Türk milletinin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanı ile bir darbeciyi aynı kefeye koymak, siyasi açıdan tam bir şuursuzluk ve çarpıklık" dedi.

ÇELİK: GEMİYE ATEŞ AÇILMASI HAYDUTLUK

Yunanistan'ın tacizlerine devam ettiğini ifade eden Çelik, "Yunanistan'ın yükseltmeye çalıştığı tahriplerin farkındayız. En son gemiye ateş açmaları. Bu haydutluktur. Bu bir kaza, istenmeyen bir davranış değildir. Resmen haydutluktur. Bu şekildeki tacizlere, filli durum oluşturmaya son vermelidir. Burası çıkmaz sokaktır, bu sokaktan Yunanistan lehine hiçbir şey çıkmayacaktır" ifadelerini kullandı.