'AK Parti olağanüstü itiraza hazır'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Olağanüstü itiraz hakkımızı kullanarak İstanbul seçimlerinin yenilenmesini isteyeceğiz. Kısa bir zaman içinde başvurumuzu yapacağız” dedi.  

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, olağanüstü itiraz konusundaki hazırlıklarını büyük oranda tamamladıklarını ve  dilekçeyi çok kısa zamanda YSK’ya teslim edeceklerini söyledi. Yavuz, Twitter’dan yaptığı paylaşımında, AK Parti’nin İstanbul’daki yerel seçimlerin yenilenmesine yönelik “olağanüstü itiraz” sürecine ilişkin değerlendirmede bulundu.  “Olağanüstü itiraz hakkımızı kullanarak İstanbul seçimlerinin  yenilenmesini isteyeceğiz” dediklerini anımsatan Ali İhsan Yavuz, “Hazırlıklarımızı büyük  oranda tamamladık. Çok kısa bir zaman içerisinde dilekçe ve eklerini YSK’ya  teslim edeceğiz” ifadesini kullandı. 

MALTEPE BEKLENİYOR 

AK Parti’nin İstanbul’un 39 ilçesi için yaptığı itirazların ardından geçersiz oylar, 4 ilçede de oyların tümü sayılmıştı. İtiraz edilen ilçelerden Maltepe’de oy sayımı dün gün boyu devam etti. İlçede bulunan 1089 sandık sayılırken sayım işleminin bugün tamamlanmış olması bekleniyor. YSK, Maltepe’deki sayımın ardından olağanüstü itiraz sürecini başlatacak.