AK Parti Milletvekili Yılmaz, HDP'li vekillere sert çıktı: Kürdistan yok, Türkiye'ye işgalci ülke diyemezsiniz

HDP'li vekillerin terör örgütü PKK ajandasıyla yaptığı konuşmalara Komisyon Başkanı AK Parti Milletvekili Yılmaz, sert tepki gösterdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda HDP'li vekillerin terör örgütü PKK ajandasıyla yaptığı konuşmalara Komisyon Başkanı AK Parti Milletvekili Cevdet Yılmaz, sert tepki gösterdi.

HDP Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit: "Kim oraya (Suriye) o ülkenin izni dışında gelmişse o işgalcidir. Afrin'in işgaline karşı Rusya'ya S-400 rüşvetini verdiniz."

AK Parti Milletvekili Cevdet Yılmaz: "Ülkemizi işgalci olarak gösteremezsiniz. Türkiye işgalci bir ülke değildir. Bu tür ifadeleri kabul etmemiz mümkün değildir. Ülkenizi nasıl işgalci bir devlet olarak gösterirsiniz? Siz hangi ülke, hangi örgüt adına konuşuyorsunuz. İşgalci ilan edecekseniz başkalarını ilan edin."

HDP Milletvekili Muazzez Orhan: "Bölgesel eşitsizlikler yüzünden mevsimlik işçiler Kürdistan'dan kalkıp Trakya'ya, Çukurova'ya, Ege'ye gündelik işçi olarak gitmek zorundadır."

AK Parti Milletvekili Cevdet Yılmaz: "Türkiye Cumhuriyeti'nde 'Kürdistan' diye bir yer yoktur."

ÇAVUŞOĞLU: PKK GÜDÜMÜNDESİNİZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da HDP'li vekillere "Bizim ne iç ne de dış politikalarımızda Kürt düşmanlığı yoktur. İşgalci suçlamanızı reddediyoruz. Siz PKK güdümündesiniz. Siz kendinizi PKK olarak görebilirsiniz ama biz Kürt kardeşlerimizi PKK olarak görmüyoruz" karşılığını verdi.