AK Parti kongreye gidiyor

Başbakan Davutoğlu’nun, partisinin bugün düzenlenecek MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi. Davutoğlu’nun kongre kararını açıklayacağı ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu görüşmesinin ardından Başbakanlık’tan kritik bir açıklama geldi. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu bugün saat 11’de AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşecek MYK toplantısı sonrası bir basın toplantısı düzenleyecek. Ankara kulislerinde konuşulan bilgilere göre, AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşecek MYK toplantısında olağanüstü kongre kararının alınacağı belirtiliyor. Başbakan Davutoğlu’nun yarın yapacağı basın toplantısında kongre kararını açıklayacağı ve kongrenin mayıs ayının sonuna doğru yapılacağı ifade ediliyor.

Aday olmayacak iddiası  

Kulislerde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da yaşanan tartışmalar sonrası aday olmayacağı konuşuluyor. Davutoğlu, son olarak salı günü partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalarda dikkat çekici mesajlar vermişti. Davutoğlu, “Biz başka partiler gibi değiliz, biz siyasi menfaat peşinde koşanlardan değiliz. Bizim derdimiz Türkiye’yi hedeflerine ulaştırmaktır. Biz bunun için bu yüce çatının altındayız. İnandığımız doğrulardan lekesiz, temiz siyasetten geri durmayacağız” ifadelerini kullanmıştı.