AK Parti kampa giriyor

AK Parti’nin geleneksel hale getirdiği istişare kampı bugün başlıyor. Kızılcahamam’da üç gün sürecek kampta yeni dönemin yol haritası belli olacak. Yargı, güvenlik, dış politika, ekonomi ve yerel yönetimler masaya yatırılacak. 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek AK Parti 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı bugün Kızılcahamam’da başlıyor. Başkan Erdoğan’ın açılış konuşmasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, kampın bitiş tarihinde başlayacak olan kongre süreçleri hakkında sunum yapacak. Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal kongrelerde tanıtım medya ayağı konusunda bilgilendirme yapacak. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı da TBMM çalışmalarını değerlendirecek. 

YENİ SİSTEM SUNUMU 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bir yılını ve üzerinde yaptığı çalışma hakkında sunum yapacak. Katılımcıların sistem üzerinde görüşleri dinlenecek. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yargı reformu başta olmak üzere FETÖ ile mücadele konusunda bilgilendirme yapacak. Terörle mücadele ve iç güvenlik konusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dış politikada da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sunum yapacak. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomiyi masaya yatıracak. 

1500 KİŞİ KATILACAK 

Kampa MYK, MKYK ve Bakanlar Kurulu üyeleriyle genel merkez organları, milletvekilleri, kurucu üyeler, kurucu milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları MKYK’ları, bakan yardımcıları, birim başkan yardımcıları olmak üzere bin 561 kişinin katılacağı belirtildi. CHP de Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında AK Parti ile aynı gün kampa girecek.