AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş: Türk siyaseti için bir sınav

AK Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş, “Anayasa tek başına AK Parti'nin yapacağı bir şey değil. Tüm partilerden sürece destek bekliyoruz” dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş aksam.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Serkan Fıçıcı'nın da aralarında bulunduğu internet medyası temsilcileriyle bir araya geldi, gündeme dair açıklamalarda bulundu:

YENİ ANAYASA: "Yeni anayasa laf olsun diye ortaya atılmış mesele değil. Mevcut Anayasa içinde halen 1961 ve 82 Anayasası'nın ruhu dolaşıyor. Artık tam manasıyla sivil, demokrat, ileri kapsayıcı katılımcı bir anayasanın vakti geldi. Anayasa tek başına AK Parti'nin yapacağı bir şey değil. Sayımız yetse bile mümkün olduğunca geniş bir konsensüs ile yapmak istiyoruz. MHP'den verilen destek gibi diğer partilerden de sürece destek olunmasını bekliyoruz. Yeni Anayasa aynı zamanda Türkiye siyaseti için de bir sınavdır."

REFORMLAR: "Türkiye reform yaparak krizleri aştı. AK Parti'nin bundan sonraki süreçte de reform iradesi sahici ve tutarlı bir iradedir. Muhalefetin eleştirileri reform meselesinin anlaşılmadığını gösterir. 19 yılda ne reformu demek reformu statik bir mesele zannetmektir. Bir kere yaptık geçtik deseydik AK Parti iktidarı ayakta kalamazdı."

BOĞAZİÇİ PROTESTOLARI: "Boğaziçi'ndeki öğrenciler de bizim öğrencilerimiz. Birkaç marjinal grubun bu gençleri yönlendirilmesi, bazı partiler tarafından politik arenaya çekilmesi kabul edilemez. Bu protestoların uluslararası baskı aracı haline dönüştürülmesine asla müsaade edilmez. Hiç kimsenin hiçbir konuda Türkiye'nin iç işlerine müdahale etmesine müsaade etmeyiz."

'REKTÖR BİZİM ÖĞRENCİMİZ'

Kurtulmuş'un Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın'ı ziyareti sırasında çekilen bir fotoğraf eleştirilerin hedefi oldu. Kurtulmuş o fotoğrafa ilişkin şunları kaydetti: "Gaziantep Üniversitesi Rektörü öğrencimdir. Ziyaret siyasi değildir." Özaydın'ın, Numan Kurtulmuş'un eşi Prof. Sevgi Kurtulmuş'un da öğrencisi olduğu öğrenildi.