AK Parti düğmeye bastı! Sosyal ağlar Türkiye'de temsilci bulunduracak

Başkan Erdoğan'ın sosyal medya platformlarının kontrol altına alınması gerektiğine yönelik açıklamalarının ardından AK Parti, konuyla ilgili kanun teklifi hazırlıklarına başladı.

OSMAN NURİ CERİT

Başkan Erdoğan’ın sosyal medya platformlarının kontrol altına alınması gerektiğine yönelik açıklamalarının ardından AK Parti, konuyla ilgili kanun teklifi hazırlıklarına başladı. Düzenlemeyle, sosyal ağlara hukuka aykırı içeriğin kaldırılması veya içeriğe erişimin engellenmesi için Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu getirilmesi planlanıyor.

Türkiye, sosyal medya kullanımında ön sıralarda yer alıyor. Bu kapsamda Türkiye, Facebook’ta 37 milyon kullanıcı ile 10, Instagram’da 38 milyon ve Twitter’da 11.8 milyon kullanıcı ile 6’ncı sırada yer alıyor.

OFİSLER AÇILABİLİR

Instagram ve Facebook gibi şirketlerin Türkiye’de ofis açmaya sıcak baktığı, Twitter’ın ise FETÖ’cüler nedeniyle olumlu bir yaklaşım sergilemediği aktarılıyor.

AK Parti, Almanya ya da Fransa’da çıkarılan yasanın örnek alınabileceğini ifade ediyor. Almanya’da, 2018 yılında yürürlüğe giren yasada zararlı içeriklerin 24 saat içerisinde ortadan kaldırılması, aksi takdirde 50 milyon Euroya varan para cezaları öngörülüyor. Fransa’da ırk, din, cinsiyet veya engellilik konularında nefret söylemi barındıran içeriklerin 24 saat içerisinde, çocuk istismarı ve terör propagandası barındıran içeriklerin ise yalnızca 1 saat içerisinde kaldırılması gerekiyor.