Ak Parti Belediye başkan adayları Antalya belediye başkan adayı Menderes Türel kimdir?

Ak Parti Antalya belediye başkan adayı belli oldu. Ak Parti Antalya belediye başkan adayı kimdir? Menderes Türel kimdir kaç yaşında nereli? 2019 yerel seçimlerine sayılı günler kala il ve ilçelerde partilerin adayları yavaş yavaş açıklanıyor. Ak Parti tarafından düzenlenen aday tanıtım toplantısında, Recep Tayyip Erdoğan tarafından il ve ilçe belediyelerindeki adaylar açıklandı. Toplantıda konuşan Erdoğan; “Bugün AK Parti adaylarından 40 büyükşehir veya il merkezimizdeki isimleri açıklamak üzere bir aradayız. Bu isimleri sizlerle paylaşmadan önce önümüzdeki seçimlerde milletimize nasıl bir mahalli idareler yönetimi vizyonu sunacağımıza dair kısa bir bilgi vermek istiyorum. Seçim manifestomuzu inşallah önümüzdeki ay adaylarımızın tamamını ilan ettikten sonra milletimizin takdirine sunacağız. Burada sadece bir çerçeve çizmekle yetineceğim.” diye konuştu.

Merakla beklenen Ak Parti belediye başkan adayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Ak Parti Antalya belediye başkan adayı kim oldu? Ak Parti Antalya belediye başkan adayı Menderes Türel kimdir? Menderes Türel nereli, kaç yaşında? AK Parti aday tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: "Sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Kuruluşundan bugüne, sandık kurulu üyeliğinden genel başkanlığa kadar her kademede belde, il teşkilatlarımızda hizmeti geçmiş arkadaşlarımızın tamamını yadediyorum. Belediye başkanlarımıza, belediye meclis ve il genel meclis üyelerimize, sandık müşahidlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Gerek 24 Haziran seçimlerinde Meclis'te görev alan, gerekse önümüzdeki yılın Mart ayındaki seçimlerinde vazife üstlenecek arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum.” 

ANTALYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MENDERES TÜREL KİMDİR?

Uzun yıllar boyunca Antalya’ da gazeteci olarak çalışan Menderes Türel, çeşitli basın ve yayın kuruluşları tarafından bir çok kez yılın gazetecisi olarak ödüllendirildi.1987 yılında Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından araştırma ve inceleme dalında Türkiye’nin en iyi gazetecisi seçildi. 1992 yılında, 28 yaşındayken Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Oda Meclisi üyeliğine seçilen Türel, daha sonra 21 Kasım 1987 ve 25 Kasım 1999 tarihleri arasında ATSO Yönetim Kurulu Başkan vekilliği görevini yürüttü. 9 Kasım 2001 tarihinde yapılan oda seçimlerinin ardından 14 Kasım 2001 tarihinde üstlendiği Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 22 Ocak 2004 tarihine kadar sürdürdü.

Bu tarihte, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için kendi arzusu ile Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrıldı. 28 Mart 2004 günü yapılan genel yerel seçimlerde oyların yüzde 34.77’sini alarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 29 Mart 2009 tarihine kadar bu görevi yürüttü. ATSO bünyesinde Meclis Üyesi, Yönetim Kurulu Başkan vekili, Yönetim Kurulu Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, Antalya’nın şehircilik ve ticaret alanındaki temel sorunlarının çözümü ve turizm alanında tanınması için birçok proje başlattı, seminer ve konferanslar düzenledi.

1964 Antalya doğumlu olan Türel; ilk, orta ve lise eğitimini tamamladığı kentte gazeteci olarak çalıştı ve birçok ödül aldı. 1992'de Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Oda Meclisi üyeliğine seçilen Türel, 2001 yılında oda başkanlığı görevine geldi.

28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olan Türel, 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde AK Parti Antalya Milletvekili seçildi. Bir önceki yerel seçimlerde (30 Mart 2014) bir kez daha belediye başkanlığı koltuğuna oturan Türel, evli ve iki çocuk babası.

AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Adıyaman; Süleyman Kılınç. Amasya; Cafer Özdemir. Antalya; Menderes Türel. Ardahan; Yunus Baydar. Artvin; Mehmet Kocatepe. Bartın; Yusuf Ziya Aldatmaz. Batman; Murat Güneştekin. Bayburt; Fatih Yumak. Bitlis; Nesrullah Tanğlay. Bolu; Fatih Metin. Burdur; Deniz Kurt. Bursa; Alinur Aktaş. Denizli; Osman Zolan. Diyarbakır; Cumali Atila. Düzce; Faruk Özlü. Elazığ; Şahin Şerefoğulları. Erzurum; Mehmet Sekmen. Gaziantep; Fatma Şahin. Giresun; Aytekin Şenlikoğlu. Gümüşhane; Ercan Çimen. Hakkari; Cüneyt Epcim. Kahramanmaraş; Hayrettin Güngör. Karabük; Burhanettin Uysal. Kastamonu; Tahsin Babaş. Kayseri; Memduh Büyükkılıç. Kırıkkale; Mehmet Saygılı. Kilis; Mehmet Abdi Bulut. Kocaeli; Tahir Büyükakın. Malatya; Selahattin Gürkan. Nevşehir; Rasim Arı. Niğde; Emrah Özdemir. Ordu; Hilmi Güler. Samsun; Mustafa Demir. Sinop; Ali Çöpçü. Şanlıurfa; Zeynep Abidin Beyazgül Şırnak; Mehmet Yarka. Tekirdağ; Mestan Özcan. Yalova; Yusuf Ziya Öztabak.

AK PARTİ KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İÇİN TIKLAYINIZ

AK PARTİ SAMSUN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İÇİN TIKLAYINIZ

AK PARTİ YALOVA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İÇİN TIKLAYINIZ

AK PARTİ ŞANLIURFA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İÇİN TIKLAYINIZ

AK PARTİ ESKİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İÇİN TIKLAYINIZ

AK PARTİ İZMİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İÇİN TIKLAYINIZ

AK PARTİ KOCAELİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İÇİN TIKLAYINIZ

AK PARTİ TRABZON BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İÇİN TIKLAYINIZ

AK PARTİ BURSA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İÇİN TIKLAYINIZ

AK PARTİ ANKARA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İÇİN TIKLAYINIZ

AK PARTİ İSTANBUL BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İÇİN TIKLAYINIZ

AK PARTİ RİZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İÇİN TIKLAYINIZ

YEREL SEÇİMLER NE ZAMAN?

Yerel seçimler 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek.  24 Haziran seçimleriyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçen Türkiye'de, gözler mart ayında yapılacak yerel seçimlere çevrildi.

YEREL SEÇİM TAKVİMİ NASIL OLACAK?

Cumhurbaşkanını ve 27. Dönem parlamentosunu belirlemek üzere en son 24 Haziran'da sandık başına giden Türk seçmeni, bu kez 31 Mart'ta yerel yöneticileri belirlemek için oy kullanacak. Yüksek Seçim Kurulunda (YSK) seçimle ilgili çalışmalar sürüyor. YSK tarafından hazırlanacak seçim takvimi, 1 Ocak 2019 Salı günü işlemeye başlayacak. Açıklanması beklenen seçim takvimine göre, seçim sürecinin başlamasıyla ilk olarak seçime katılabilecek siyasi partiler YSK tarafından ilan edilecek. Ardından siyasi partilerden mahalli idareler seçimleri için hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını YSK'ye bildirmeleri istenecek.

Muhtarlık bölgesi askı listelerinin güncelleştirilmek üzere ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılması, www.ysk.gov.tr'de de seçmen kayıtlarının sorgulanmasına da ocak ayının ikinci haftasında başlanacak. Takvime göre, ocak ayının son günlerinde siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için YSK'de kura çekilecek. Aynı gün siyasi partilerin, ön seçim yöntemi ile aday belirlemesi yapacakları seçim çevrelerine ilişkin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca gönderilen listeler, ön seçim dışında bir yöntemle aday yoklaması yapacakları seçim çevrelerine ilişkin olarak ilçe seçim kurulu başkanlıklarına verdikleri listeler askıya çıkarılacak ve ön seçim – aday yoklaması seçmen listelerine yapılacak itirazlar başlayacak.

Şubat ayı takvimi

Öngörülen takvime göre, hangi siyasi partinin hangi seçim çevrelerinde ön seçime ya da aday yoklamasına katılacakları şubat ayı başında ilan edilecek.

Sandık bölgesi askı listelerindeki değişiklikler işlenerek seçmen kütükleri şubat ayının ilk haftasında kesinleştirilecek.

Siyasi parti ilçe başkanlıklarının, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ayrı ayrı düzenleyerek ilçe seçim kurullarına şubat ayının ikinci haftasında vermesi gerekecek.

Aday listelerindeki eksiklikleri siyasi partiler şubat ayının üçüncü haftasına kadar tamamlayacak. Ertesi gün geçici aday listeleri ilan edilecek ve itirazlar başlayacak. Seçmen bilgi kağıtlarının dökümü ve dağıtımı da bu süreçte yapılacak.

Mart ayı süreci

Planlanan seçim takvimine göre, mart ayının ilk günü aday listelerinde meydana gelen eksikliklerin siyasi partilerce tamamlanarak ilgili seçim kurullarına bildirilmesinin son günü olacak. Bu ayın başında, kesin aday listeleri (bağımsız adaylar dahil), ilçe seçim kurullarınca, büyükşehir belediye başkanlığı için il seçim kurullarınca ilan edilecek. İl seçim kurullarınca, birleşik oy pusulalarının basımına ve basımı tamamlandıkça bir plan dahilinde ilçe seçim kurulu başkanlıklarına dağıtımına ve teslimine de aynı gün başlanacak.

Seçim propaganda ve yasaklarının, seçime 10 gün kala yani 21 Mart'ta başlaması öngörülüyor.

Seçime bir hafta kala seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtılması tamamlanacak ve dağıtılmayanlar oy torbalarına konulmak üzere ilgili ilçe seçim kurulları başkanlıklarına teslim edilecek.

Seçim propagandası seçimden bir gün önce 30 Mart'ta saat 18.00'de sona erecek. Türkiye 31 Mart'ta oy vermek için sandık başına gidecek.