Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan: Önce kaset sonra sağlık operasyonu yaptılar! 'Baykal milli davranırdı'

Sebebi yerli ve milli tavır! Baykal'a ‘sağlık operasyonu' yapıldı. Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan 24 TV'de, “Baykal'ın milli tavrı nedeniyle operasyon yapıldı. Sağlığıyla oynandı, beynine pıhtı attı” dedi.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, 24 TV'de yayınlanan Arafta Sorular programında, Star yazarı Esra Elönü'nün sorularını yanıtladı. CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulunan Sayan, ''Kaset 1. operasyondu. Baykal'ın bu operasyon sonrasında yerli ve milli bir muhalefet duruşu sergileyeceğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la el ele vererek bu ülkeyi şahlandıracağını düşünen güçler, bir operasyon daha yaptı. Sayın Baykal'ın sağlığıyla oynandı... Beynine pıhtı attı. Tedavi şekli bile yanlıştı Baykal'ın" ifadelerini kullandı. Sayan şunları söyledi:

'SİYASETE KUMPAS VAR'

"Sayın Baykal 17-25 Aralık'ta Sayın Meclis Başkanı ve Sayın Cumhurbaşkanı'ndan bir randevu istedi. 'Siyasete bir kumpas vardır. Siyasetin kazanması gerekir. Dolayısıyla biz bu anlamda Sayın Erdoğan'ın yanında mutlaka yer almalıyız birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz' demek için, randevu istedi.

Sayın Cemil Çiçek'e gitti oradan çıkınca bir açıklama yaptı. Açıklamasında, 'Siyaset kazanmalı. Bunun için elimizden ne geliyorsa, katkı yapmamız gerekiyorsa katkı yapmalıyız' dedi. Makamına geldiğinde, randevu için sırasını beklerken randevusu iptal edildi. Neden iptal edildi bilmiyorum."

ERDOĞAN'A GİDECEKTİ

"Sayın Baykal kriz geçirmeden 10 – 20 gün önce Sayın Erdoğan ile görüşmeye gidecekti, görüşmek istiyordu daha randevu istememişti. Bizi topladı, 'Sayın Erdoğan ile görüşeceğim. Bu ülkenin birlik ve beraberliği için, ülkenin dış politikası için biz birlikte mücadele edeceğiz. Ben aday olursam, adaylığım da bu süreçte bu minvalde gidecek. Milli ve yerli olacağız. Birbirimize düşmanlık, kin, haset beslemeden karşılıklı bir anlayış içerisinde biz bu işi götüreceğiz' dedi."

AİLESİNDEN DİNLEDİM

"Bu olaylardan sonra Baykal'ın beyninde pıhtı attı. Ondan sonraki süreci de biliyorum, ailesinden de dinledim. Sağlıklı gittiğine dair şüphelerim var. Ben Sayın Baykal'a operasyon yapıldığı kanaatindeyim. Kim ne derse desin. Şahsi kanaatim."