Ağıralioğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na sert sözler: ''Demokrasi kılıflı tek adam''

İYİ Parti 27. Dönem İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, 14 ve 28 Mayıs sürecine ilişkin yaptığı açıklamalarla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözler ile tepki gösterdi. Ağıralioğlu, Kılıçdaroğlu'nun seçim sürecinde İYİ Parti'nin 5 yıllık emeğine pusu kurduğunu vurgulayarak, CHP Genel Başkanı'nı 'demokrasi kılıflı bir tek adam' olarak tanımladı.

Sezer Doğru

CHP ve İYİ Parti'nin 14-28 Mayıs seçimlerinde terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP ile ittifak kurmasından dolayı İYİ Parti'den "Terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız, siz PKK'yı lanetleyemeyenlersiniz" diyerek istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerde tepki gösterdi.

"DEMOKRASİ KILIFLI TEK ADAM"

Yavuz Ağıralioğlu, "Aslında Kemal Bey partisini cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine göre yönetiyor, süreci cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine göre yönetiyor." diyerek Kılıçdaroğlu'nun tek adam olduğuna dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu'nun seçim sürecinde ittifakı kendi çıkarları doğrultusunda kullandığına vurgu yapan Ağıralioğlu, "Kemal Bey, demokrasi kılıflı tek adam. Masayı kendi heveslerinize göre organizasyon olarak kurmanız böyle, masada İYİ Parti'nin emeklerini pusulaması öyle, 5 yıllık emeklerimize Kemal Bey pusu kurdu." dedi.

"MEMLEKETTE KİMSE MUHALEFETİ UMURSAMIYOR"

Muhalefetin seçimi kazanmak uğruna her yola başvurduğunu ve ilkesizce harekete ettiğinin altını çizen Yavuz Ağıralioğlu, "Muhalefet o kadar ağır yara aldı ki memlekette muhalefetin ne dediğini umursayan bir Allah'ın kulu kalmadı. Muhalefetin çok ağır bir türbülansta olduğunu düşünüyorum. Kazanmak için her şeyi mübah görme ilkesizliğe yol açıyor." açıklamasında bulundu.