Afrin’in ardından Kandil’e operasyon sinyali

Türkiye’nin, Irak’ın yeniden imarı için 5 milyar dolar kredi vereceğini açıklayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Irak’la birlikte Kandil’e operasyon yapılması gerektiğini söyledi.

EMİN PAZARCI / KUVEYT

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuveyt temslarında önemli açıklamalar yaptı.  Çavuşoğlu, Kuveyt’te yapılan Irak’ın imarı zirvesinde bu ülkeyle ilgili alınan kararları açıkladı.

ORTAK HAREKAT OLABİLİR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  “Irak’ın PKK’dan YPG’den ve diğer terör örgütlerinden temizlenmesi de çok önemli. Bu konuda anlaşmamız var. Bunları inşallah Irak’tan temizleyeceğiz. Kandil’in yanısıra Kerkük, Süleymaniye, Sincar da var. Kandil operasyonu olmalı. Bu Irak için de bizim için de çok önemli. Teröristler neredeyse temizlenmeli. Onların olduğu yerde huzur olmaz. Biz nasıl kendi dağlarımızı, şehirlerimizi temizlediysek Irak’tan da temizleyeceğiz” dedi.

IRAK’A 5 MİLYAR DOLAR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu şunları söyledi: Irak’ın yeniden imarı için Türkiye’nin 5 milyar Dolar kredi kolaylığı sağlayacak. Firmalarımızın yüklendiği ve tamamladığı projelerin değeri ise 25 milyar dolar değerinde. Aynı şekilde 50 milyar dolarlık insani ve kalkınma projeleri için kredi vaadinde bulunduk. Firmalarımızı hem projeleri üstlenmeye, hem yatırım yapmaya teşvik edeceğiz. Irak ve Suriye’nin istikrarı bizim için çok önemli.”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuveyt’te temaslarda bulundu.