'Afrin ve idlib’de bu işi bitirecegiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Afrin ve İdlib’i çözeceğiz. Mülteci kardeşlerimiz tekrar topraklarına dönecek. Zeytine yemin olsun ki dedik; bu işi bitireceğiz” diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye’de düzenlenen 45. Muhtarlar Toplantısı’nda konuştu: Fırat Kalkanı Harekatı ile DEAŞ ve bölücü terör örgütüne karşı ilk fiili müdahalemizi başlattık. 3 bine yakın DEAŞ’lıyı derdest ettik. Rai, Cerablus, El-Bab, 2 bin kilometrekarelik bu alanı kontrolümüz altına aldık ve 135 bin Türkiye’deki Suriye’den gelen mülteci kardeşlerimizin tekrar topraklarına dönmesini sağladık. 

HEPSİ DÖNEMK İSTİYOR

Afrin’i de İdlib’i de çözeceğiz. Mülteci kardeşlerimiz tekrar kendi topraklarına dönsün istiyoruz. 3,5 milyonu burada ilanihaye saklayacak halimiz  yok. Onlar da zaten bir an önce kendi topraklarına dönmek istiyorlar. Rusya ve İran ile birlikte İdlib’de güvenli bölge adımlarını attık. Son olarak Afrin için düğmeye bastık.

Zeytine yemin ettik 

Zeytine yemin olsun ki dedik, Allah’ın izniyle bu işi bitireceğiz. Askerlerimiz adeta orada destan yazıyorlar. 1028 terörist etkisiz hale getirildi. Her türlü alçaklığa rağmen bölgeyi adım adım teröristlerden askerimiz, milletimiz hep beraber temizliyor. 

Isınma turu bile değil! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Putin ile görüşme yaptık. Yoğun bir şekilde bu süreci devam ettiriyoruz. Çünkü Türkiye olarak kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye mecburuz. Bizim için Suriye halkı önemli, Esed değil. Devlet terörü estirmiştir. Hâlâ da öldürmeye devam etmektedir. ABD, PYD/YPG ile DEAŞ’ı bahane etti. Şu ana kadar yaptıklarımız daha ısınma turları bile sayılmaz. 

1 milyon vatandaşını öldüren katille mi konuşacağız! 

Cumhurbaşkanı, Kılıçdaroğlu’na Esed yanıtı verdi: ‘Esed ile masaya oturun da bu işi konuşun’ diyor. 1 milyon vatandaşını öldüren bir katille biz neyi konuşacağız? 

Biz Afrin’i Bay Kemal’e rağmen temizliyoruz” diyen Erdoğan şöyle devam etti: “Afrin’e gitmeyin, fazla içeri gitmeyin” diyor. Senden mi alacağız emri. Bize milletimizin emri var! Ona kalsa ‘Esed ile masaya oturun da bu işi konuşun’ diyor. 1 milyon vatandaşını öldüren bir katille biz neyi konuşacağız? Siz yeri gelir teröristlerle el ele kol kola dolaşabilirsiniz. Ama biz, terör örgütlerinin icazetiyle yola çıkanlarla beraber bugüne kadar yol yürümedik ve bundan sonra da yürümeyeceğiz. Utanmadan, bizim DEAŞ ile işbirliği yaptığımız söylüyor. AK Parti’nin DEAŞ’a destek olduğunu ispat et. Ben bu makamda durmam çekilirim. Sen ispat edemezsen çekilir misin? Çekilemez. Ben “El Nusra terör örgütüdür” diyorum. Sen de “DHKP-C terör örgütüdür” de göreyim seni. Onların desteğiyle Hakkari’de miting yapan zavallısın sen. 

Asıl büyük hamle geliyor

“Asıl büyük hamlelerimizi inşallah önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğiz” diyen Erdoğan şöyle devam etti: Bu nedenle 2019 kritik bir tarihtir. Artık bu ülkeye operasyon çekmek öyle kolay olmayacaktır. Milletimiz bu büyük oyunun farkındadır. Allah’ın izni, milletimizin desteğiyle bu meselenin de üstesinden geleceğiz. Hedef Kızıl Elma diyor Kızıl Elma ağacı değil onun anlamı çok ama çok büyük. O gidebileceğin noktanın sonudur gidersin bitmez. 

Sözde aydınlara da yazıklar olsun! 

“İçeride artık ihanet boyutlarına varan tavırları sizler de görüyorsunuz” diyen Erdoğan şöyle devam etti: Bunları CHP’de de görebilirsiniz. Bunlar AB’de PKK’yı terör örgütü ilan etti. İlan ettiği halde bunların paçavrasını nasıl oluyor da bunlar boyunlarına asıyorlar. Sözde aydın, akademisyen, sanatçı kisveli kişilere de yazıklar olsun diyorum. PKK’ya, PYD’ye ‘terör örgütü’ demeye dili varmayanlara milletimizin ilk fırsatta söyleyecekleri bir çift sözü elbette vardır. 

 Türk ismini artık kullanamayacak

TTB ve Türkiye Barolar Birliği’ne sert çıkan Erdoğan, “Türk ve Türkiye ismini kullanamayacaksınız” diyerek şunları kaydetti: Bu ara tweetler atıyorlar. Neymiş o, biz  ‘Türkiye ve Türklük’ kavramına 

karşıymışız. Evet istiyoruz. Çünkü Türk Tabipleri Birliği denilen bu kuruluşun Türklükle alakası yok, Türk kavramına da  layık olan bir yanı yok. TBB’nin de Türkiye’ye layık olan hiçbir yanı yok.  ksınız!