Afrin şehir merkezi yakında kuşatılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki günlerde Afrin şehir merkezinin kuşatmasına geçilecek, şehre dışarıdan gelen yardımlar kesilecek” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin Meclis’teki grup toplantısında Suriye rejim güçlerinin Afrin’e gireceği iddialarıyla ilgili net açıklamalar yaptı. Harekâtın planlandığı gibi devam ettiğini belirten Erdoğan, “Yavaş ilerliyor görülebilir ama biz oraya önümüze geleni yakıp yıkmak için gitmedik. Biz yaşanılabilir ve güvenli bölge haline getirmek için girmiş bulunuyoruz. Adım attığımız her yerin güvenli olarak kalması bizim için çok önemli. Sahada belirli hazırlıkların da yapılması zaman alıyor. Önümüzdeki günlerde Afrin şehir merkezinin kuşatmasına geçilecektir. Böylece şehre ve bölgeye dışarıdan gelen yardımların önü kesilecek” dedi. Erdoğan şunları söyledi: “Sahadaki varlığımızı etkin bir şekilde sürdürürken diplomasinin imkânlarını da ihmal etmiyoruz.

PİŞKİNLİĞE DEVAM ETTİLER  

Verilen sözler tutulmamış olsa da muhataplarımızla diyaloğu kesmemeye özen gösterdik. Silah teslimatlarını belgelediğimiz halde pişkinlikle iddialarını sürdürmelerinden elbette üzüntü duyuyoruz. Biz bütün video kayıtlarıyla beraber tespitleri tek tek gösterdik. Bunlar Batı’dan geldi. Bunlar Suriyeli değil. Bunlar işte sizin askerleriniz, sizin bayrağınız. Hâlâ yok diyorsunuz. Sizin tanklarınız, sizin toplarınız. Bunlar buraya zembille inmedi. Aynı işleri yaptıklarını görmekten dolayı öfkeliyiz.” Diyalog yollarını kapatmayı düşünmediklerini belirten Erdoğan, “Görüşmeler de operasyonlar da sürecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis grubunda, kamuflaj üniforma giymiş çocuklarla bir araya geldi, fotoğraf çektirdi. 

BU MÜCADELEDE ÇOK ŞEHİT VERDİK 

Bu mücadelede bizler şimdiye kadar çok şehit verdik. Çok yakın zamanda Fırat Kalkanı Herakatı’nda 72 şehit vermiştik. Şimdi Afrin’de Zeytin Dalı Harekâtı’nda bugüne kadar 

32 şehidimiz var, 60’u aşkın da ÖSO’dan şehidimiz var. 3 şehidimizi de İdlib’de verdik. Rabbim cennetinde buluştursun inşallah. Şehitlerimizi bir hilal uğruna cennete uğurladık.

ÇOCUK İSTİSMARINA EN AĞIR CEZA

ÇOCUKLARA YÖNELİK ALÇAKLIKLAR TOPLUMU ÇÖKÜŞE GÖTÜRÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuk istismarını engellemeye yönelik düzenlemenin en kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Çocuklarımız Rabbimizin bize emanetidir. Bu masumların her türlü tehdit ve tehlikeden korunması da bizlerin sorumluluğundadır. Son günlerde karşımıza çıkan çocuklara yönelik alçakça saldırılarla ilgili haberler bizi bu sorumluluklar konusunda düşünmeye yöneltmelidir. Çocuklara yönelik bu alçaklıklar istismar değil alenen toplumu çöküşe götürecek dinamittir. Bakanlar Kurulu’nda meseleyi ele aldık. Bu konudaki bilincin artırılması hususunda çalışma başlattık. Bu heyet çok kısa süre içinde değerlendirmeler ışığında çözüm tekliflerini getirecek. Ardın

dan ilk Bakanlar Kurulu’nda yasal düzenlemeleri derhal hayata geçireceğiz. Caydırıcı olması bakımından en ağır müeyyideler neyse alınacaktır, adımları atılacaktır. Bu tür suçları işleyenlerin tüm indirimlerin kolaylıkların dışında tutulması şarttır. Milletin gözünde ve toplumda açılan yaralar bir insanı öldürmekle aynıdır. Cezaların hissiyatımıza uygun olması gerekir.

ZİNA YASASI GÜNDEMDE   

Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla ilgili yasayla birlikte AB’ye uyum için kaldırılan zina yasasının da yeniden gündeme gelebileceğini söyledi. Erdoğan zina yasasının kaldırılmasının bir hata olduğunu ifade etti. 

TERÖRİSTE İMAJ ÇALIŞMASI

“Terör örgütünün adını değiştirip imaj çalışması yaparak gerçekleri gizlediklerini sanıyorlar.”

ARKANIZDA TURKİYE VAR

Gün geçmiyor ki Avrupa’daki kardeşlerimizin ibadethaneleri, okulları kundaklanmasın. Avrupa’daki ve dünyanın her köşesindeki vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Arkalarında Türkiye Cumhuriyeti Devleti vardır ve olacaktır. Suçlu dahi olsa, kendi vatandaşları için dünyayı ayağa kaldıran hiç kimsenin de Türkiye’nin bu hassasiyetinden rahatsız olmasını kabul edemeyiz. 

Teröre yüz verme, saklanacak yer ararsın

Palazlandırılan bu terör örgütleri faaliyetlerini başka yerlere doğru genişlettiğinde işin rengi çok değişecektir. Terör örgütlerinin saldırılarına maruz kaldıklarında bir sırça sarayda olduklarını çok çabuk anlayacaktır. Çoğunluğu refah dünyasında yaşayan ülkelerde yaşıyor demektir. Adeta patlamaya hazır bir bombanın olduğunu görürüz. Zaten bu tehlikenin farkına varan ülkenin ilk yapacağı iş gelip Türkiye ile işbirliği yollarını aramak olacaktır. Biz ikaz görevimizi yerine getiriyor,uz. Bugün terörizme yüz vermeyin ki yarın kendinize korku içinde saklanacak yer aramayın.

İdlib’de de Münbiç’te de aynısı olacaktır

Erdoğan, El Bab’daki huzurun İdlib ve Münbiç’te sağlanacağını söyledi. 

Türkiye askeri operasyonları daima en son ihtimal olarak görmüştür. Yıllarca Suriye’deki terör örgütlerinden yönelen tehditlerin önlenmesini bekledik. Baktık ki, bu tehditler azalacağı yerde artıyor ve sınırlarımızı aşıp bize zarar veriyordu. Artık harekete geçmekten başka çare görmedik. Fırat Kalkanı Harekâtı’ndan sonra orası huzur ve güven ikliminin hâkim olduğu yer haline geldi. Afrin’de de aynısı olacaktır. İdlib’de de Münbiç’te de aynısı olacaktır. Ülkemizin varlığından sadece terör örgütleri ve onları destekleyen güçler hoşnutsuzdur. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov’u resmi törenle karşıladı.

Hak edene tokat attık 

Türkiye’nin kırmızı çizgilerini yok sayanlara gerekiyorsa alınlarının ortasına bu çizgileri göstermek boynumuzun borcudur. Birileri Osmanlı tokadının ne olduğunu soruyormuş. Bu soruyu soranlar, Batılı tarihçilerin yazdıkları kitapları okusunlar. Dedelerinden savaşanlar varsa onlara sorsunlar. Daha da merak ediyorlarsa buyursunlar Afrin’e gelsinler. Bu tokadın hak edenden başkasına atılmadığını da soruşturup öğrensinler.

AFRİKALIYIZ AVRUPALIYIZ

Aradan bir asır geçmesine rağmen, Kuzey Afrika’yı boydan boya geçen herkes bizden oralarda bir parçaya rastlar. Biz aynı zamanda Kuzey Afrikalıyız, aynı zamanda Orta Afrikalıyız. Hafta başı oralara 4 ülkeyi kapsayacak seyahate çıkıyoruz. Kimi zaman Avrupa da bizim yurdumuz olmuştur. Bu da bizim aynı zamanda Avrupalı olduğumuzu gösterir. 18 milyon kilometrekareye hükmetmiş bir ecdada sahibiz. Olmamamız gereken yerde de bulunmayız.

Erdoğan milli ittifakın adını açıkladı

CUMHUR İTTİFAKI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis’teki grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, 2019’daki seçimlerde AK Parti ile MHP arasında yapılacak olan ittifakın adını ilan etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İttifakın adına ‘Cumhur İttifakı’ diyebiliriz” dedi. İttifak için şu anda 2 parti görünüyor diyen Erdoğan, “ 3. parti olmaz diye bir şey yok” ifadelerini kullandı.

REJİMİN İLERLEYİŞİ DURDU 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YPG ve Esad güçlerinin anlaştığı yönündeki iddialarla ilgili de, “Rejim güçlerinin ilerleyişi durdu” ifadelerini kullandı.

BBP lideriyle sürpriz buluşma

MHP ile yapılacak ittifakın adının “Cumhur İttifakı” olacağını açıklayan ve 3. partinin de ittifakta yer alabileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, BBP lideri Mustafa Destici’yle sürpriz bir buluşma gerçekleştirdi. BBP lideri Destici, Erdoğan’la görüşmesinden önce Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret etti. Saadet Partisi Genel Merkezi’nde basına kapalı gerçekleştirilen görüşme, 1 saat 15 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İttifakın ismine ‘Cumhur İttifakı’  diyebiliriz” açıklamasını değerlendiren Destici, şunları kaydetti: “Hayırlı olsun diyoruz. Başından beri bu ittifakın yanında olduğumuzu, doğru bulduğumuzu, Türkiye açısından da gerekli olduğunu hep ifade ettim. İnşallah bütün milli, manevi, yerli olanları kucaklayacak şekilde tamamlanır.”

Düzenbaza  kimse güvenmez 

Adeta bir orta oyununa, tiyatro müsameresine  dönen bu rezilliği bitirmek yerine daha ileriye taşıyanlar kimseye değil sadece kendi itibarlarına darbe vurduklarını bilmelidirler. Bu gidişle dünya üzerinde  böylesine ikiyüzlü, yalancı, düzenbaz bir ülkeye güvenip de yol yürüyecek, ortak  politika izleyecek devlet kalır mı bilemiyoruz. Daha bize söylediklerinin yankısı  dinmeden arkalarını dönüp bambaşka sözler edenlere bizim vereceğimiz değer de  işte bu kadar olur. Türkiye olarak sınırlarımız boyunca ve sınırlarımız içinde  başımıza musallat edilen terör örgütleriyle öyle veya böyle baş eder hepsinin de hakkından Allah’ın izniyle geliriz. 

60 bin kişiye giriş yasağı koyduk

Güçlendirilen , teçhiz edilen bu terör örgütleri faaliyetlerini başka yerlere doğru genişlettiklerinde işin rengi çok değişecektir. Geçtiğimiz yıllarda DEAŞ’ın Irak ve Suriye’deki yapılarıyla irtibatlı gördüğümüz 60 binin üzerindeki yabancıya ülkemize giriş yasağı koyduk, 6 binin üzerindeki yabancıyı da sınır dışı ettik. Bu ne demektir, bu kadar potansiyel terörist bu ülkelerde yaşıyor demektir.