Adnan Menderes’in ahı idam edenlerin torunlarından çıktı

İçişleri Bakanı Soylu, “Bu aziz millet Menderes’in hatırasını yüreğinde yaşatmamış olsaydı 15 Temmuz gecesi çıplak elleriyle, tankların, F16’ların karşısına dikilmeyecekti” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 27 Mayıs Darbesi’nin ardından Yassıada yargılamaları sonrası idam edilen Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın ölümlerinin 56. yılında Anıt Mezar’da düzenlenen törene katıldı. 

YAŞANANLARDAN DERS ALDIK 

Soylu, Anıt Mezar’da düzenlenen her törende dersler aldıklarını vurgulayarak, “Bizler 2015’in 17 Eylül’ünde burada anma törenini gerçekleştirirken 10 ay sonra başımıza böyle bir hadiseyi getirmeye kalkışacaklarını hiç bilmiyorduk. Ama buraya gelmemiş olsaydık, buradan ders olmamış olsaydık, 15 Temmuz gecesi çıplak elleriyle tankların, F16’ların karşısına dikilmeyecekti. Menderes’in ahı, onun hayır diliyle ettiği beddua 15 Temmuz akşamı Menderes’i idam edenlerin torunlarından çıkmıştır” ifadelerini kullandı. İnsanların “Dün, Menderes’in idamına sesimizi çıkaramadık, bugün sevdiğimiz insanı, Erdoğan’ı size yedirmeyiz” diyerek, darbe girişimine müdahale ettiğini vurgulayan Soylu, “Menderes, 56 yıl sonra kendi hesabını milletin eliyle kapatmıştır” dedi.

Yassıada’da hukuk cinayeti işlendi

Törene katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adnan Menderes ve dava arkadaşlarını saygı ve minnetle yad ettiklerini belirterek, “Menderes ve arkadaşları daha adaya ayak basmadan darbeciler onların kalemlerini kırmışlardı. Darbeciliğini hakim cüppesiyle örtmüş olanlar, Adnan Menderes ve arkadaşlarını idam sehpasına göndererek hukuk eliyle cinayet işlemişlerdir” ifadelerini kullandı.