Adım adım Afrin’e

Başbakan Yıldırım, Muğla Kadın Kolları Kongresi’nde “Kalleşçe şehit ettikleri kardeşlerimizin kanı yerde kalmadı. Askerlerimiz Raco’yu aldı, Afrin’e emin adımlarla ilerliyor” dedi. 

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım partisinin Muğla 5. Olağan İl Kadın Kolları Kongresi’nde konuştu. “Afrin’de şehitlerin kanı yerde kalmadı’ diyen Yıldırım şunları söyledi: “Analar ne aslanlar doğurmuş. Afrin’de kahraman Mehmetlerimiz destan yazıyor. Kalleşçe şehit ettikleri kardeşlerimizin kanı yerde kalmadı, Raco’yu ele geçirdiler, emin adımlarla Afrin’e doğru kahramanlarımız ilerliyor. Şehitlerimiz 81 milyonun gönlünde yaşıyor.”

81 MİLYON KARDEŞİZ 

Yıldırım şöyle devam etti: “Bu vatan bize şehitlerimizden emanettir. Birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize sahip çıkacağız. 81 milyonu kardeş bileceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, dışlamayacağız. Ay yıldızlı bayrağımızı daha da yükseklere çıkaracağız. Daha çok çalışacağız. Ülkemizi daha da büyüteceğiz. Şehitlere olan borcumuzu ancak böyle ödeyebiliriz. Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Ülkemize yönelen tehdit nereden gelirse gelsin orası bizim için hedeftir.  

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti’nin Muğla 5. Olağan Kadın Kolları Kongresi ile Manisa Gençlik Kongresi’nde konuştu. Başbakan Yıldırım’ın gündeminde Afrin’de süren Zeytin Dalı Harekatı vardı. 

Kadınlar Günü’nü kutladı 

Başbakan Binali Yıldırım Muğla’da kadınların yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de kutladı: “Türkiye’nin bütün kadınlarının gününü tebrik ediyorum. İyi ki varsınız, Allah hepinizden razı olsun. Kadınların aklı, vicdanı, merhameti sayesinde geleceğe emin adımlarla yürüyoruz. Kadına şiddeti lanetliyoruz. Kadına uzanan eller kırılsın istiyoruz. Kadınımıza bunu yapan insan olamaz. Güçlü Türkiye’de kadının elinin değdiği her yer güzel oluyor. Bugün 40 belediye başkanımız kadın. Devlet dairelerinde çalışanların yüzde 40’ı kadın. Hakim ve savcıların üçte biri kadın. Üniversite hocalarının, araştırma görevlilerinin yarısı kadınlardan oluşuyor. Öğretmenlerimizin yüzde 65’i kadınlarımızdan oluşuyor.” 

Başbakan, çocuklarla yakından ilgilendi. 

Yerli ve milli olanlar buyrun ittifaka

Başbakan Binalı Yıldırım, AK Parti Manisa Gençlik Kolları Kongresi’nde seçim ittifakıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yıldırım, “Eğer yerli ve milli iseniz buyurum cumhur ittifakına. Bu bayrak altında herkese yer var” dedi. Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili de mesaj veren Başbakan Yıldırım,  “Manisa 15 Temmuz’da da FETÖ alçaklarına karşı demokrasiyi savunan şehirdir. Şimdi yeni bir tarih yazmaya ve 2019 yılında kentin anahtarını AK Parti’ye getirmeye hazır mısınız” diye konuştu.   

ŞEHİT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ

Yıldırım, Afrin’de şehit olan  Uğur Palancı’nın İzmir’deki ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Yıldırım, şehidin emekli polis memuru babası İhsan ile annesi Yasemin Palancı’ya taziye dileklerini iletti.

Güclü iktidar güclü Türkiye 

Yıldırım, Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Sistemi’yle güçleneceğini söyledi.

Yıldırım, 2019’daki seçimler için de, “AK Parti demek kardeşlik demektir, AK Parti herkesin diline, dinine, mezhebine, yaşam tarzına saygı demektir. AK kadınlar 2019 seçimleri geliyor. Yeni bir milat olacak 2019’da. Sistemin arızaları 2017 referandumu ile ortadan kalktı. Siyasi yönetimimiz yeni seçimlerden sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile daha da güçlü hale geliyor. Güçlü iktidar, güçlü Türkiye demek. Demokrasimiz, hukuk devletimiz daha da güçlenecek. Seçmenler partiler daha da yakınlaşacak. Biz AK Parti olarak MHP ile Cumhur İttifakı’nı ilan ettik” dedi.   

Bu milleti asla teslim alamazlar 

Yıldırım şunları söyledi: “Muğla’nın yiğit kadınları 2002’den beri bu yolda demokrasi mücadelesinde bizlerle berabersiniz. 28 Şubat üzerinden 21 yıl geçti. Yapılan zulümleri, 30 yaş ve üzerinde olanlar çok iyi hatırlayacaklar. Halka ayar vermeye kalkanlar bugün yargı önünde hesap veriyorlar. FETÖ’cü hainler, onlar da bugünhesap veriyorlar. Tankla, tüfekle, silahla bu milleti teslim alacağını zannettiler ama yanıldılar.

ÜLKEMİZİ SAVUNDUK

Millet 7’den 70’e sokağa inerek meydanlara inerek, demokrasiye sahip çıktı. Cumhurbaşkanı’na sahip çıktı, hükümetine sahip çıktı ve ülkesini canla başla savundu.”