Adaletin bu mu Kılıçdaroğlu! 

Kılıçdaroğlu ‘adalet’ söylemiyle İstanbul'a yürürken kendisine yol arkadaşlığı yapan terör örgütü PKK ise iki AK Partili siyasiyi şehit etti. İki suikast girişimi ise son anda önlendi. 

1

HABER MERKEZİ 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’dan başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nün 18’inci gününü geride bıraktı. CHP lideri’nin İstanbul’a varmasına az bir süre kala yürüyüşe destek veren terör örgütleri de bir bir sahneye çıkmaya başladı. Bölücü terör örgütü PKK adeta mesaj verircesine AK Partili siyasilere yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı.   

YILDIZ’A SUİKAST ÖNLENDİ 

PKK, AK Parti Diyarbakır Lice İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan ile Van'ın Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi’yi evlerinin önünde şehit etti. Kandil, örgüt üyelerine AK Partili siyasilere suikast talimatı vermişti. Geçtiğimiz hafta Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’a suikast hazırlığında olan 4 terörist, çok sayıda silah ve patlayıcı maddeyle birlikte yakalanmıştı. 

HDP'DEN DESTEK ZİYARETİ! 

Kılıçdaroğlu ise siyasilere yönelik saldırıları kınamasına rağmen bölücü siyaset izleyen HDP ile işbirliği içinde hareket ediyor. Kılıçdaroğlu, yürüyüşün herkese açık olduğunu ifade etmişti. HDP de 'Adalet Yürüyüşü'ne destek ziyaretinde bulunulacağını duyurdu. HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, MYK üyeleri Beyza Üstün, Murat Mıhçı; HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım'la milletvekilleri Celal Doğan, Ertuğrul Kürkçü, Feleknas Uca, Mithat Sancar ve Ahmet Türk bugün 'destek ziyaretinde bulunacak. HDP heyeti, saat 14:00'te Kandıra Cezaevi önünde açıklama yapacak. 

FETÖ’nün de umudu oldu  

Sadece PKK değil, terör örgütü FETÖ de umudunu Kılıçdaroğlu’na bağladı. FETÖ'cüler yürüyüşün Erdoğan'ın sonunu getireceğini iddia ederek sosyal medyadan üyelerine destek olmaları çağrısında bulundu. FETÖ'nün sosyal medya şarlatanı Emre Uslu yürüyüşün her anından fotoğraflar paylaşıp "Artık RTE istese de durduramaz" mesajı yazdı. 

Marjinal gruplar olay peşinde   

Gezi olaylarından sonra İngiltere'ye yerleşen oyuncu Mehmet Ali Alabora, Londra'da PKK'yı destekleyen DAY-MER tarafından organize edilen festivalde konuştu. Alabora Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü için “Eylem eylemdir. Güçlendirerek desteklenmelidir” dedi. 

Keşif yaparken makyajlı halde yakalandı  

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde AK Partili yöneticilerine suikast için keşif yapan 'Rozarin' kod adlı PKK'lı kadın terörist yakalandı. Teröristin adının Mevlüde Gündüz olduğu tespit edildi. PKK'ya 2007 yılında katıldığı belirlenen Gündüz'ün Kandil’de suikast eğitmenliği yaptığı saptandı. Gündüz'ün kaldığı evde yapılan aramada, 300 gram TNT ile patlayıcı düzeneğinde kullanılan ekipman  ele geçirildi. Gündüz'ün keşiflerden sonra tanınmamak için makyaj yapıp, kıyafet değiştirdiği belirlendi. 

Milletvekili adayına saldırı girişimi 

Diyarbakır ve Van AK Parti ilçe başkan yardımcılarına yapılan suikastın yankıları sürerken, AK Parti Hakkari 26. dönem milletvekili adayı Mehmet Fırat’a da dün gece suikast girişiminde bulunuldu. Fırat, "Alt katta oturan kardeşim evin dış kapısıyla birilerinin yavaşça oynadığını duyup hemen silahına sarılıp beni uyardı. Pencereden baktığımızda evin çok yakınında kendilerini kamufle etmiş kişiler göründü. Kardeşim ateş edince kaçmaya başladılar. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki dava arkadaşlarım oldukça dikkatli olmalıdırlar" dedi.