ABD'nin YPG'si vekile suikast için tim kurdu

AK Partili vekile saldırı girişimi son anda önlendi! Suriye'den gelip suikast için milis ağı kurmuşlar. PKK/KCK terör örgütü adına AK Parti Şanlıurfa milletvekili ve kardeşine suikast yapmak üzere Suriye'den gönderilen terör örgütü üyesi S.P. Şanlıurfa Birecik'te yakalandı.

Terör örgütü PKK/KCK adına eylem yapmak üzere Suriye'den gönderilen S.P. isimli terörist, Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde yakalandı. S.P.'nin, örgüt tarafından AK Parti Şanlıurfa milletvekili ve kardeşine suikast düzenlemek üzere gönderildiğini öğrenildi.

9 İŞBİRLİKÇİ, 14 ŞÜPHELİ

O perasyonlarda teröriste yardım eden 9 kişi, Birecik ve Suruç ile Gaziantep'te gözaltına alındı. Şüphelilerin adresleri ile gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda; M16 piyade tüfeği, 2 kalaşnikof piyade tüfeği, 3 el bombası, 10 şarjör ve 1 termal dürbün ele geçirildi. 9 kişinin ifadelerinin ardından soruşturmanın genişletildiği ve bu kişilerle hareket eden 14 şüphelinin daha yapılan operasyonla yakalandığı öğrenildi.

SADDAM'IN TABANCASI

Ayn el-Arab'dan yasa dışı yollarla Türkiye'ye gelen PKK'lının AK Parti Şanlıurfa milletvekili ve kardeşine yönelik eylem yapmak üzere gönderildiğini, bu eylemi gerçekleştirmek için 'milis ağı' oluşturduğu sırada yakalandığını itiraf ettiği öğrenildi. S.P.'nin üzerinde ele geçirilen silahın 'Saddam Baretta' olarak bilinen Baretta Mod 951 model tabanca olduğu ortaya çıktı. Tabancanın Saddam Hüseyin'in ordusuna Baretta lisansı ile Endülüs fatihi Tarık bin Ziyad anısına yaptırdığı, kabzasında da Tarık bin Ziyad'ın portresinin olduğu belirtildi.