ABD’de 5 savcı harekete geçti

Adalet Bakanı Bozdağ, Amerikalı mevkidaşı ile teröristbaşı Gülen’in iadesini görüştü. 

 HAKKI KURBAN

FETÖ’nün Pensilvanya’da yaşayan elebaşı terörist Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi konusunu görüşmek için ABD’ye giden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, daha önce yapılan “geçici tutuklama” talebini yineledi ve “tutuklamazsanız kaçacak” uyarısında bulundu. Washington temasları kapsamında ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch ile bir araya gelen Bozdağ, ek deliller sundu. Sürecin hızlandırılmasını da isteyen Bozdağ, Türkiye’nin “iade” talebine dayanak teşkil eden delillerin “tutuklama” ve “iade” kararlarını gerektirecek yeterlilikte olduğunu belirterek, bu durumdan endişelenen Gülen’in kaçma hazırlığı içinde olduğunu söyledi. Adalet Bakanı Bozdağ, bu konudaki istihbarat raporlarını da ABD Adalet Bakanı Lynch ile paylaşarak, Gülen’in geçici olarak tutuklanmasını istedi.

TALEBİ ÖNEMSİYORUZ 

ABD Adalet Bakanı Lynch de, Türkiye’nin “tutuklama” ve “iade” taleplerini önemsediklerini söyledi. Lynch,  konunu yargısal süreçle karara bağlanacağını bu kapsamda beş savcının hazırlık yaptığını vurguladı. 

İki ülkeye belgelerle ihanet gösterildi 

Bozdağ’ın ABD’ye yaptığı ziyaretin yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker başkanlığındaki heyet de İngiltere’deki temaslarında Türkiye’nin hassasiyetlerini dile getirdi. Heyetler, yanlarında belgelerle birlikte tarihi nitelikteki görüntüleri de götürdü. Görüntüler, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini, sonrasında yaşananları, olayların arkasında FETÖ’nün olduğunu bütün detaylarıyla anlatıyor. Fotoğraflardan, darbecilerin itiraflarına, gece yaşanan kahramanlık hikayelerine kadar pek çok detay anlatıldı.