'ABD, FETÖ’de samimi değil, yeni paketler yolda'

Erdoğan ATV-A Haber ortak yayınında, FETO’nun iadesinde ABD’nin samimi olmadığını belirterek, “İade süreçlerinin takipçisiyiz. Bir kısmı paketlendi, diğer paketler de gelecek” dedi.  

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ATV-A Haber ortak yayında gündeme dair soruları yanıtladı. ABD’nin FETÖ elebaşının ve diğer örgüt üyelerinin iadesi konusunda samimi davranmadığını belirten, “Aramızda sıkıntı noktası olan papaz Brunson konusunda yargımız olayı iyi niyetle ele aldı. FETÖ ABD’de yargılanan birisi değil şu anda. 85 dosyayı gönderdik. Gönder, dostluğumuzu görelim” dedi. İade sürecinin takipçisi olduğunu kaydeden Erdoğan, “Bir kısmını paketledik, diğer paketler de gelecek. Emniyet müdürü olan bir ahlaksız kaçmaya yeltendi. Ondan sonra Borajet’in patronunun yanındaki kaçacaktı. Son olarak onlar yakalandılar” ifadelerini kullandı. 

CIA AĞIRLIK KOYMADI 

Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan, “Bu işi uluslararası mahkemeye taşıma noktasında kararlıyız” dedi. Türkiye’nin elindeki belgelerin tümünü ortaya koymadığını hatırlatan Başkan Erdoğan, uluslararası camianın ilgilenmediğine dikkat çekti ve “CIA, ağırlığını koymuş değil, ABD’nin ağırlığını koyması lazım” diye konuştu. 

TRUMP ZAFER AÇIKLAYABİLİR 

Erdoğan, Trump’ın dün yaptığı, “Suriye’yle ilgili 24 saat içinde açıklama yapacağım” sözleriyle ilgili ise, “DEAŞ’a karşı zafer açıklayabilir. Bu ilanı yaparken DEAŞ’ın coğrafi hâkimiyetini sonlandırmak diye bir dert yok. DEAŞ’a kaynaklık eden ortamı sonlandırmak olabilir” ifadelerini kullandı.  

MACRON DAHA YENİ

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un 24 Nisan açıklamasıyla ilgili Erdoğan, “Macron’a ‘daha siyasette  yenisin, tarihini öğren’ dedim. Bizim tarihimizde soykırım yoktur” ifadelerini kullandı. 

Yeni askerlikte 6,9,12 sistemi 

Erdoğan yeni askerlik yasasıyla ilgili, “Belli bir noktaya tabii gelindi, nihai noktayı henüz koymuş değiliz. Milli Savunma Bakanlığımız çalışmalarını yaptı. 6,9,12 şeklinde şu an belirlenmiş durumda. Yedek subaylığı ciddi manada önemsiyoruz. Dövizli ile bedelli askerliğin karşılığı aynı olacak” dedi. 

Suriye’de düzen kuruluyor 

Erdoğan Suriye’de düzenin kurulmakta olduğunu gözlemlediklerini belirterek, “Terör örgütleri Münbiç’teki yerlerini terk etmeli. Münbiç için verilen sözler hala tutulmadı” dedi. 

Teröristleri öldürmemizden rahatsızlar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Bursa’da vatandaşlara seslendi. Polisin elini ısıran HDP’li vekile sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunların bedelini ödeyecekler” dedi. Erdoğan şunları söyledi: “Bay Kemal bizim teröristleri öldürmemizden rahatsız oluyor. Beraberinde yürüdüğü HDP ile rahatsız oluyorlar. Merminin fiyatıyla domates, patates, patlıcan, sivri biberle bunların fiyatını karıştırıyorlar. Teröristlerin peşinde kullandığımız mermiler, top, tank buralarda kullandığımız bombalar, F-16’larda kullandığımızı bombalar, ülkemizin huzuru için. 

CHP'nin yanında Kandil’in tayin ettiği desteklediği HDP var. Vatansever kardeşlerim acaba bu CHP ile el ele kol kola olan Kandil’in desteklediği HDP’ye oyunu nasıl verir? İP milliyetçiyim diyor diğer taraftan da bu hanımefendi HDP ile acaba nasıl kol kola dolaşıyor?"

Bursa'ya müjdeler

Başkan Erdoğan, Bursa-İstanbul'un yakında 1 saate düşeceğini belirterek, "Yatay mimariye dikkat edeceğiz. Uludağ Alan Yönetim Başkanlığı kuracağız" diye konuştu.