ABD bu teröristi hala saklıyor

New York'ta konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile suçluların iadesi sözleşmesini hatırlatarak ''Aslında bunu tutuklamaları gerekir. Ama ne yazık ki bu teröristi hala saklıyorlar'' diye konuştu.

MURAT KELKİTLİOĞLU/NEW YORK

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, New York'ta Türk-Amerikan Kültür Toplumu tarafından organize edilen, ABD'de yerleşik Türk STK'larının temsilcilerinin katıldığı programda konuştu. "15 Temmuz darbe girişiminin arkasında FETÖ ve onun Pensilvanya'da yaşayan malum kişi var" ifadesini kullanan Erdoğan, "Ama biz bunu Amerikalı dostlarımıza hala anlatamadık.Şu ana kadar 85 koli dosya gönderdik ama diyorlar, 'bu dosyalar onun size iadesini gerektirmiyor, buna yeterli değil' ve bizden 10 teröristi yakalamamızı

istediler, 9'unu yakaladık, kendilerine teslim ettik ama kendileri hâlâ bu teröristi ne yazık ki burada saklıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

TUTUKLANMASI GEREKİR

Türkiye ile ABD arasındaki "Suçluların iade edilmesi sözlesmesini" anımsatan Erdoğan, "Biz bu şahsın iadesini veya tutuklanmasını kendilerinden istedik ki aramızdaki suçluların iadesi sözlesmesinde de aslında bunu tutuklamaları gerekir, bunun medyayla, şurayla, burayla herhangi bir röportaj yapmamasını temin etmeleri gerekir ama bunlar, bunu hala temin ediyorlar. Bu ilişkilerimize ne yapacaktır? Er veya geç ne yazık ki zarar verecektir." diye konuştu.

KARALAMA YAPACAKLAR

Cumhurbaskanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:"ABD'deki FETÖ unsurları tarafından özellikle Kongre nezdinde ülkemiz aleyhine yogun bir karalama faaliyetine girisilecegi anlasılıyor. Orada FETÖ'cü birilerini çıkartıp konusturabiliyorlar. Peki biz acaba Amerika düsmanı birisini çıkartıp parlamentomuzda konuştursak, Amerika yönetimi buna nasıl bakacak?"

Messi formasıyla ölüme gönderdiler

Türkiye'nin hep sabrettigini ancak Gaziantep'te 14 yaşında bir çocuğun gövdesine bombaları

bağladıklarını ve çocuğu bir kına merasimine saldıklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine
şöyle devam etti:

"Çocuk da Messi'yi çok sevdigi için Messi'nin formasını giydirmek suretiyle onu oraya saldılar. Daha sonra bu bomba patlatıldı, 56 kişi öldü, 100'e yakın kardeşimiz de yaralandı. Bu ölenlerin 29'u çocuk ve genç.

PKK'YA SİLAH VERİYORSUNUZ

'Artık bitti, şimdi biz ılımlı muhalifl erle Cerablus'a gireceğiz' dedik ve Cerablus'a girdik. Ne

oldu? "Üç gün önce Kobani'ye yine iki uçak dolusu silah indirdi Amerika. Kusura bakmasınlar, dün de Sayın Biden'a söyledim, 'Bundan haberin var mı?' dedim. 'Haberim yok' dedi.'Benim haberim var' dedim.