7'li koalisyonda yeni krizin ayak sesleri... Babacan'dan Akşener'i kızdıracak açıklamalar

Terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'nin desteklediği 7'li koalisyonun 'küçük' ortaklarından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i kızdıracak açıklamalarda bulundu. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Babacan, ''Parlamenter sistem de önemli ama mevcut sistemi de rehabilite edebiliriz. Güçler ayrılığı daha iyi hale getirilebilir. Eğer Cumhur İttifakı Anayasa değişikliği konusunda ''Gelin beraber çalışalım'' derse ona da hazırız.'' dedi.

Terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP ile ittifak kuran 7'li koalisyonun 'küçük' ortaklarından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in parlamenter sistem şartını göz ardı etti. Babacan, " "Parlamenter sistem de önemli ama mevcut sistemi de rehabilite edebiliriz" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bir televizyon programının canlı yayınına katılarak gündeme ilişkin konuştu.

BABACAN'DAN AKŞENER'İ KIZDIRACAK AÇIKLAMALAR

14 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde Başkan Erdoğan'ın ve Cumhur İttifakı'nın açık ara önde olmasıyla, 7'li koalisyonun parlamenter sistemi dönüş vaadi rafa kalktı.

Babacan, Meral Akşener'in parlamenter sisteme dönüş vaadini göz ardı ederek, mevcut sistemin rehabilite edilebileceğini açıkladı.

"CUMHUR İTTİFAKI'YLA ÇALIŞMAYA HAZIRIZ"

Babacan, olası bir anayasa değişikliği konusunda Cumhur İttifakı'yla birlikte çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

Babacan, şu ifadeleri kullandı:

"Parlamenter sistem de önemli ama mevcut sistemi de rehabilite edebiliriz. Güçler ayrılığı daha iyi hale getirilebilir. Eğer Cumhur İttifakı Anayasa değişikliği konusunda "Gelin beraber çalışalım" derse ona da hazırız."