6'lı masada BAYKAR çatlağı... İYİ Parti, Ali Babacan'a karşı çıktı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın BAYKAR'a ve yerli ve milli savunma sanayii teknolojilerine ilişkin sözlerine İYİ Parti'den tepki geldi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Babacan'ın savunma sanayisindeki bazı projelerle ilgili ''Dokunacağız.'' şeklindeki ifadelerinin sorulması üzerine, ''Bu konuya çok net bakıyoruz. Ülkemiz adına iyi olan, güzel olan her şeyin yanındayız.'' dedi.

AA

Seçimlere aylar kalmışken ortak cumhurbaşkanı adayını belirleyemeyen 6'lı masada bu kez BAYKAR polemiği yaşandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir televizyon programında Türkiye'nin savunma sanayisindeki yatırımlarıyla ilgili tepki çeken açıklamalarda bulundu. Babacan, "SİHA'lar hükümetin elindeki en büyük propaganda projelerinden birisi. Bu proje 'Kutsal, dokunulmaz' hale getirildi. Kusura bakmayın ya, dokunacağız tabi ki" dedi.

İYİ Parti, Babacan'ın BAYKAR'a yönelik sözlerine katılmayarak tepki gösterdi.

"ONLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın savunma sanayisindeki bazı projelerle ilgili "Dokunacağız." şeklindeki ifadelerinin sorulması üzerine tepkilerini dile getirdi.

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu konuya çok net bakıyoruz. Ülkemiz adına iyi olan, güzel olan her şeyin yanındayız. Onların daha iyi yapılması noktasında da irademiz ortadadır. Büyük Atatürk, Cumhuriyet'in ilk dönemlerinde uçak sanayisini geliştirmek için köklü adımlar atmıştır. O günkü sanayi koşullarında belirli ekipmanları bazı ülkelerden alırken, ürettiğimiz gıdaları vermişiz. Biz İYİ Parti olarak savunma sanayimizde bugüne kadar atılmış adımları şeffaflık ve faydacılık esasına dayalı olarak çok daha ileri noktalara götüreceğiz. Şundan kimsenin şüphesi olmasın şu ana kadar milletimizin çıkarına olan hiçbir yatırım ve tesisleşmenin de ne karşısında olacağız ne de onlara bir halel gelecek. Onlara sahip çıkacağız."