65. Hükümet güvenoyu aldı

Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu.

1

Meclis Başkanı İsmail Kahraman 65. Hükümet'in güvenoyu aldığını böyle duyurdu:

Sayın milletvekilleri, güvenoylamasına ilişkin açık oylama sonuç tutanağı gelmiştir.

Başbakan sayın Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Hükümet

Toplam oy: 453

Kabul: 315
Ret: 138 

Bu sonuca göre Binali Yıldırım tarafından 65. Hükümete güvenoyu verildi.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle;

Yüce Meclisimizin hükümetimize gösterdiği güven için hepinize teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. 65. Hükümetimiz hayırlı uğurlu olsun. Cenab-ı Mevlamdan hayırlı işler yapmamızı niyaz ediyorum. Bu vesile ile görevi devraldığım 64. hükümetin Başbakanı ve Bakanlar Kurulu üyelerine, sayın Davutoğlu ve arkadaşlarına yaptıkları hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum. 

65. Hükümetin programı esnasında görüşlerini dile getiren bütün milletvekillerimize, muhalefet partisi grup başkanvekillerine ve bu program üzerinde eleştirileriyle, önerileriyle bize ışık tutan bütün milletvekillerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Şüphesiz eleştiriler, uyarılar, öneriler, bizim için yol göstericidir. Daha güzel kararlar, daha doğru işler yapmamız için mutlaka yardımcı olacaktır. 
AK Parti hükümetleri olarak bizim bir özelliğimiz var. Seçimlerde ne kadar oy alırsak alalım, bu çatı altında güvenoyu aldıktan sonra artık herkesin hükümetiyiz, 79 milyonun hükümetiyiz. Güzel ülkemiz, Türkiyemiz, 65. Hükümet döneminde çok daha güzel hizmetleri, geçmiş dönemde yapılan hizmetlere ilave ederek, Mustafa Kemal Atatürk'ün 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla yürüyecektir. 
Demokrasimizi daha da ileri düzeye taşıyacağız. İnsan hak ve hürriyetlerini çok daha geliştireceğiz. Milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliğinin daim olması için gece gündüz demeden çalışacağız. Milletimizin barışı, huzuru için hayatını seve seve veren şehitlerimze Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar temenni ediyorum. Sayın Başkan, değerli milletvekilleri bu duygularla yüce Meclisimizden güvenoyu alan 65. Hükümet'in üye ve başkan olarak bir kez daha duyduğunuz güvenden ötürü size teşekkür ediyorum. Allah yâr ve yardımcımız olsun. 

BAŞBAKAN VE HÜKÜMET ÜYELERİ ANITKABİR'DE

Başbakan Binali Yıldırım ve Hükümet üyeleri Anıtkabir'de Atatürk'ün mazolesine çiçek koyduktan sonra bir hatıra fotoğrafı çekildi. 

ASKER BAYILINCA YILDIRIM YAKINDAN İLGİLENDİ

Bu esnada bir askerin fenalaşması dikkat çekti.Baygınlık geçiren askere ilk müdahale o sırada Başbakan'ın yanında bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yapıldı.

Yapılan müdahalenin ardından asker ayağa kalkarak normale döndü. 

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM MİSAKİ MİLLİ KULESİNDE


Başbakan Yıldırım, Anıtkabir'deki Atatürk özel defterine şunları yazdı: 

Türkiye Cumhuriyeti 65. Hükümeti görevine başlamış bulunmaktadır. Milletimizin iradesiyle Türkiye'yi yönetme görevini üstlenmiş, Cumhuriyet hükümeti olarak ülkemizi yüceltmeye, büyütmeye, milletimizin itibarını arttırmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımlarını gerçekleştirmenin verdiği güven, şevk ve heyecanla hizmet etmeye gayretliyiz. Bütün gayretimiz vatandaşlarımızın barış, huzur, refah içinde yaşadığı itibarlı bir Türkiye içindir. Türkiye'yi kardeşlik, birlik, beraberlikle güçlendirmenin, demokratik standartların ileri seviyeye ulaştırmanın müadelesini sürdüreceğiz. Ortak hedefimiz ülkemizi dünyanın en saygın ve en güçlü ülkelerinden biri kılmaktır. Bu vesile ile sizi minnet ve rahmetle yadediyoruz. Ruhunuz şadolsun. 

Binali Yıldırım
Başbakan