5 ilden 50 muhtar Endülüs’e gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla 50 muhtar, kültürel inceleme için Endülüs’e gidiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Ocak’ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki muhtarlar buluşmasında muhtarlara, İspanya’nın Endülüs bölgesini ziyaret etmeleri tavsiyesinin ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Bolu, Çanakkale, Erzincan, İstanbul ve Trabzon’dan oluşan 5 ilden toplam 50 muhtarın yer aldığı ilk kafile, bugün İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan saat 08.30’da Endülüs’e hareket edecek. Seyahatin bütün planlaması İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. Erdoğan söz konusu konuşmasında şunları söylemişti:

GİTMEKTE FAYDA VAR

“Fırsat bulur da, İnşallah şöyle bir gün İspanya’nın Endülüs Elhamra Sarayı’na bir imkânınız olursa, İçişleri Bakanım böyle bir peyderpey bir seferberlik yapsa da muhtarlarımızın içinden, grup grup buralara götürmekte fayda var. Bakın ne eserler bırakılmış. Bölgeselden başlayıp, daha da daraltmak suretiyle muhtarlarımızı buralara götürmekte fayda var. Görevi Bakanımıza verdik.” 

İSLAM ESERLERİNİ ZİYARET EDECEKLER

Muhtarlara, Kurtuba Camii, Elhamra Sarayı, eski şehir merkezi Albaicin gibi Endülüs’ün tarihi ve turistik yerleri gezdirilecek. Bundan sonraki süreçte de muhtarlar kafileler şeklinde yurtdışına gönderilecek.

Bizim için yararlı olacak  

Arsin Yalı Mahallesi Muhtarı Halil Gürsoy: İlk kez yurtdışına çıkacağım. Heyecanlıyız tabii. Farklı ülke, farklı insanlar, farklı kültürlerle tanışacağız. İspanya’nın Endülüs bölgesi bizim tarihimizde önemli bir yer tutuyor. Buralar gelişmiş ülkeler. Bizim için yararlı olacak. Tonya Kayacan Mahallesi Muhtarı Cemil Yılmaz: Bu gezi eğlence amaçlı

 bir seyahat değil. Vur patlasın, çal oynasına gitmiyoruz. Bu siyasi bir gezi de değil. Aramızda farklı siyasi görüşte olan arkadaşlarımız da var. Düzköy Gökçeler Mahallesi Muhtarı Erdal Lermioğlu: İlk olmaktan mutluyuz. Gittiğimiz yer dünyada görmek istediğim bir yerdi. Dünyanın en büyük camisi olan 1200 direkli bir camiyi de göreceğiz.