'31 Mart seçimleri 25 yıllık tecrübenin zirvesi olacak'

AK Parti üyesi 504 bin seçmenin adres kaydının olmadığını belirten Başkan Erdoğan, teşkilatlara ''Yakın markaja alın. 25 yıllık tecrübenin zirvesi olacak bu seçimlerde milletin gönlünü kazanın'' dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen 129. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu, 31 Ocak’taki manifesto toplantısına kadar bu süreci tamamen bitireceklerini belirtti. Seçmen taşıma iddialarıyla ilgili asıl mağdurun AK Parti olduğunu belirten Erdoğan, “10 milyon 337 bin üyeden 504 bininin seçmen kütüklerinde kaydını bulamadık. Bu konuda teşkilatlarımıza önemli görevler düşüyor. Bu kişilere teker teker ulaşıp adres bilgilerini düzelttirmemiz ve seçmen kütüklerine kaydettirmemiz lazım” dedi.

YAKIN MARKAJA ALALIM

Erdoğan, parti teşkilatlarını, üyelerden başlayarak seçmen kütüklerinden çıkan ve giren herkesi takip etmeleri konusunda uyardı: “Yakın markaja alacağız. Bir ilçeye yerleşen kişiye teşkilatımızın hoş geldin ziyareti yapması güç kazandıracaktır. İl ve ilçe başkanlarımızdan detaylıca çalışmalarını istiyorum.” 

TEŞKİLATLARA ÖNEMLİ MESAJ 

“Bizim için 31 Mart seçimleri belediyecilikte 25 yıllık bir tecrübenin zirve noktası olacaktır” diyen Erdoğan şöyle devam etti: “Hep söylediğim gibi kimsenin AK Parti’ye oy vermek gibi bir mecburiyeti, mahkumiyeti, borcu yoktur. Siyaset, milleti kendinden nefret ettirme değil millete sevdirme sanatıdır. AK Parti milletimize hakim olmak değil, hadim olmak üzere yola çıkmış kadroların partisidir. ” 

Eski vekile son görev 

Uzun zamandır kanser tedavisi gören ve önceki gün hayatını kaybeden 23. ve 24.dönem AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak (62) Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nden son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına katılan Başkan Erdoğan “Muhyettin kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.  

Milletimize fileleri bedava dağıtacağız   

Başkan Erdoğan, 31 Mart seçim kampanyalarında, bez torbalar ve kenevirden yapılan filelerle meydanlarda olacaklarını ifade etti. Erdoğan, “AK Parti çevreci. Şu anda ana muhalefet yine naylon poşetlerle sokağa dökülebilir. Biz naylon poşetlere karşı savaş ilan ettik. Şimdi bu seçimlerde, biz bez torbalar ve kenevirden yapılan filelerle meydanlarda olacağız. Milyonlarca bez torba ve fileyi hazırlıyoruz, bu kampanyada milletimize promosyon olarak dağıtacağız” dedi. 

Hani YSK önünde oturacaktın, hâlâ oturuyorsun! 

Başkan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde YSK önünde oturacağım diyen Muharrem İnce’ye “Hâlâ oturuyorsun” diye seslendi: “Bazı kesimlerin kendi başarısızlıklarını, seçimleri yürütmekle yükümlü kurumlarımıza yükleme gayretlerine her dönemde şahit olduk. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde avukat ordusuyla seçim kurullarımızı tehdit eden bir adayı, hâlâ unutmuş değiliz. YSK’nın önünde oturacağız diyenleri unutmuş değiliz. Ne oldu, nerede oturdun? Hâlâ oturuyorsun.” 

Eski ve yeni başkanlara liyakat uyarısı 

Yerel seçimlerdeki aday belirleme süreciyle ilgili de konuşan Erdoğan, aday gösterilmeyen partililere şunları söyledi: “Aday belirleme sürecinde yaşanan her şey artık geçmişte kaldı. Benim isteğim olursa ‘eyvallah’, isteğim olmazsa ‘yallah’ derseniz, bu AK Partili olmak değildir. Dava adamlığı da siyasette bunu gerektirir. Artık enerjimizi milletimizin gönlünü kazanmaya vermemiz gerekiyor. Ehliyet ve liyakatta arananlar bellidir.” 

Yalan destekleme fonu 

Kılıçdaroğlu’nun kaybettiği tazminatları ödemek için CHP'lilerin oluşturduğu fona sert çıkışan Başkan Erdoğan "Belli ki seçim öncesinde, gerilim ve kutuplaştırma yapacaklar" dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, “AK Parti Trabzon Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Programı”nda yaptığı konuşmada, “CHP ve benzerleri gibi Cumhuriyet adına cumhur düşmanlığı yapanlardan, laiklik adına millete zulmedenlerden, demokrasi adına vesayet odaklarına selam duranlardan asla olmadık” dedi. Konuşmasında siyasette ilke ve değerlerin önemini vurgulayan Erdoğan, “Birileri gibi seçimlerde birkaç oy fazla alabilmek için hayatlara kasteden çetelerle işbirliğine gitmedik” ifadesinde bulundu. 

Hakaret yüklü gemi  

CHP’nin kendini yenilemediğini belirten Erdoğan, “Kendini yenilemek yerine yalan, iftira, çarpıtma ve hakaretle siyaset gemisini yürütmeye uğraşan bir CHP görüyoruz. Ülkenin hiçbir meselesi yokmuş gibi CHP’liler bir araya gelip partinin başındaki zatın yalanlarını finanse için ortak bütçe oluşturmuş. Adı yalancı çobana çıkmış genel başkanlarını hizaya getirmek yerine para toplayıp mahkemenin verdiği tazminatları ödeyeceklermiş. Onca hezimete rağmen halen yalan siyasetinden medet umuyorlar. Belli ki seçimlerden önce yalan destekleme fonu oluşturan CHP, gerilim ve kutuplaştırma yapacak” dedi. 

İftiralarıyla ezildiler 

Erdoğan, “Kimi zaman FETÖ’cülerin kimi zaman ajanlık yapan Türkiye düşmanı sözde gazetecilerin servis ettiği dokümanlarla üzerimize geldiler. Her seferinde iftiralarının altında ezildiler. Türkiye’nin hiçbir siyasi partisinin, FETÖ’cülerin, terör örgütlerinin, lobilerin oyuncağı haline getirilmesini tasvip etmiyoruz" diye konuştu.

TRABZON ADAYLARI 

Büyükşehir -Murat Zorluoğlu

Akçaabat -Osman Nuri Ekim 

Araklı -Recep Çebi 

Arsin -Muhammet Sait Gürsoy 

Beşikdüzü -Harun Demirci 

Çaykara -Hanefi Tok 

Dernekpazarı -Mehmet Aşık 

Düzköy -Yılmaz Ankara 

Hayrat -Salih Öztel 

Köprübaşı -Ali Aydın 

Maçka -Koray Koçhan 

Of -Salim Salih Sarıalioğlu 

Ortahisar -Ahmet Metin Genç 

Sürmene -Rahmi Üstün 

Tonya -Osman Beşel 

Vakfıkebir -Muhammet Balta 

Yomra -İbrahim Sağıroğlu 

Çarşıbaşı -Mümin Nuhoğlu (Cumhur İttifakı) MHP

Şalpazarı -Refik Kurukız (Cumhur İttifakı) MHP 

Konvoyu durdurup derdini dinledi 

Başkan Erdoğan Trabzon'da havalimanından ayrıldığı sırada bariyerlerin arkasında bir kadını fark etti. Konvoyu durduran Erdoğan, 2,5 yaşındaki SMA hastası kızı için yardım isteyen kadının mektubunu aldı.