25 Haziran’da cezaevine girebilir!

CHP’de liste dışı kalarak aday olamayan Eren Erdem, hakkında 22 hapis istemiyle hazırlanan FETÖ iddianamesi kabul edildi. Hakkında yurtdışı yasağı konulan Erdem, Almanya’ya kaçarken geri döndürüldü.

Hilal YILDIRIM - Süleyman ŞEN 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’ye yardım, gizli tanığı ifşa ve soruşturmanın gizliliğini ihlal suçları kapsamında hakkında 22 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan CHP Milletvekili Eren Erdem ile ilgili hazırlanan iddianame İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, TUSKON adıyla anılan FETÖ’nün işadamları derneğine ait danışmanlık firmasında görev yaptığı tespit edilen ‘Yusuf’ adlı kişi ile gazetenin bir muhabirinin sürekli irtibat halinde bulunduğu belirtiliyordu. Yine iddianamede, TUSKON çalışanından bu muhabire verilen bilgi, belge ve tapelerin doğrudan Erdem’e götürüldüğü gibi bazen de evrakların TUSKON tarafından hediye paketi veya çiçek saksıları içine yerleştirilerek Eren Erdem’e ulaştırıldığı ifade edilmişti.   

İDDİANAME KABUL EDİLDİ   

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame ile birlikte Erdem hakkında “sanık hakkında kuvvetli suç şüphesini gösteren ve sanığın kaçacağı şüphesini uyandıran somut olgular bulunmaktadır” gerekçesiyle yurtdışına çıkış yasağı konuldu. 

MARAŞ dedi Almanya çıktı

 Liste dışı kalarak milletvekili aday listesine giremeyen CHP milletvekili Eren Erdem gece attığı twetlerde “Ben CHP’liyim. Listede yokum ama kapı kapı dolaşacağım. İlk durak Maraş” diye mesaj attı. Ancak FETÖ davası açılan Erdem, dün sabah Almanya’ya giden ilk uçaktan bilet aldı. Eşi ve oğlu ile birlikte dün sabah Atatürk Havalimanı’na Almanya’ya gitmek için gelen Erdem büyük şok yaşadı. THY’nin saat 07.50’deki TK 1721 sefer sayılı İstanbul-Berlin uçağına binmek için VIP Salonu’ndan giriş yapan Erdem, polisin ‘Yurtdışına çıkış yasağınız var. Çıkamazsınız’ uyarısıyla kala kaldı. Bileti olmasına rağmen yurtdışı çıkış yasağına takılan Erdem eşi ve oğlunu gönderip VIP Salonu’ndan geri döndü.