24 TV'ye konuk olan İçişleri Bakanı Soylu: 170 terörist teslim olsa tablo bambaşka olur

24 TV'ye konuk olan İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'de 170 terörist olduğunu belirterek, “Adalete teslim olsalar, Türkiye'de bambaşka bir tablo başlar” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 TV'de Esra Elönü'nün programı 'Arafta Sorular'a konuk oldu. Bakan Soylu, terörle mücadeleye ilişkin şu bilgileri verdi: "Gabar'dı, Cudi'ydi, Kato'ydu, Bestler Dereler'di, Tendürek'ti... Teslim olsalar ne güzel olur ya. 170 terörist var Türkiye'nin içerisinde. Teslim olsalar, inanın bambaşka bir tablo başlar. Biz terörle mücadeleyi şunun için yapıyoruz; çocuklarımızın aklını bir daha kimse çelmesin, buna bir daha kimse tevessül etmesin, dünya ne kadar güçlü olursa olsun karşımızda bir daha aklından böyle bir şey geçmesin, bir daha bu ülkenin başına böyle bir iş gelmesin."

ERDOĞAN BÜYÜK ŞANS

Türkiye'de muhalefet problemi olduğunu dile getiren Soylu, "Önerici ve rekabete sürükleyen bir muhalefet yok. Kavgaya teşne bir muhalefet var. Mesela sağ iktidarlar iş yapan iktidarlardır, hep eleştirilirler, ondan sonra da suçlanırlar, yaptıkları işlerle ilgili çamur atılır" diyerek "Türkiye'deki muhalefet meselenin sadece eleştiren tarafına bakan bir muhalefettir" diye konuştu. Türkiye'nin yakaladığı fırsatı bir daha bulamayacağını belirten Soylu, şunları kaydetti: " Bir daha bu ülkenin başına Tayyip Erdoğan gelmez. Bir daha Avrupa'yı, Amerika'yı böyle yakalayamayız İlk kez altyapımızı iyi bir noktaya getirdik. Ufak tefek eksiklerimiz yok mu? Var. Bütün dünyanın var. Terörü bitirmek için çaba sarf ediyoruz. Bitiriyoruz. Göçle ilgili insani bir şekilde uğraşıyoruz. Afet meseleleri oluyor, gece gündüz yatıp kalkıyoruz. İşimizi bitirene kadar biz uğraşacağız, mücadele edeceğiz, çalışacağız. 2023 seçimi için şunu görüyorum; bu millet Sayın Cumhurbaşkanımıza büyük Türkiye projesini tamamlattıracak. İnancım o. Sayın Cumhurbaşkanımız Türk tarihine, Türkiye'nin 2023, 2053, 2071 hedeflerine kendisini hazırlamış bir ülke olarak geçecek."

EKONOMİK VESAYETİ DE YENECEĞİZ

Türkiye'nin vesayetleri kırdığını anlatan Soylu, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanımız, bu ekonomik vesayeti yenmek için büyük bir mücadele ortaya koyuyor. Türkiye, uzun zamandır bu fırsatı bekliyor idi. Türkiye bu fırsatı yakaladı, altyapısını kuvvetlendirdi ve yapacağı çok şeyin farkında olduğunu bilen bir Türkiye'yle beraber inanıyorum ki ekonomik vesayeti de yeneceğiz. Bu vesayetin başında faiz vardır, o kadar."

MİLLETİMİZ HER ŞEYİ GÖRÜYOR

"Bütçe görüşmelerinde siz ne konuşmuş olsaydınız CHP Grup Başkanvekili ciddiyetle dinlerdi?" sorusu üzerine Soylu, şunları söyledi: "Ben dinlemek için geldiklerini düşünmüyorum. Bizden nefret ediyorlar ve bizi yok etmek istiyorlar. PKK, FETÖ de bizi yok etmek istiyor. Biz bu ülkeye hizmet ediyoruz. Ama orada CHP ile PKK'yı, HDP'yi aynı safa koyup aynı nefreti, aynı kötülüğü ve aynı siyaseti birlikte karanlar, birlikte oluşturanlar düşünsün. Bu hep milletin gözü önünde oluyor."