24 Haziran 2018 Almanya Fransa Belçika Hollanda seçim sonucu yurtdışı seçim sonuçları

Yurt dışında 1 milyon 443 bin 585 Türk seçmenle en fazla kayıtlı seçmene ev sahipliği yapan Almanya'da ise oy kullanım oranı 717 bin 992 oyla yüzde 49.74'e ulaştı.

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili genel seçimi için yurtdışında oy verme işlemi İngiltere'deki sandıkların kapanması ile sona erdi. Yurt dışında yaşayan seçmenler 24 Haziran'a kadar gümrüklerde oy vermeye devam edebilecek. 

AK PARTİ İL İL MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İL İL LİSTELER İÇİN TIKLAYINIZ

İP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İSİM LİSTESİ

MHP İL İL MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

NEREDE OY KULLANACAĞIM? TIKLAYIN

HANGİ İLDEN KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKACAK? TIKLAYIN

E DEVLET SANDIK SORGULAMA

İşte KONDA'nın araştırmasına göre oy oranları...

Türkiye'nin güvenilir kamuoyu araştırma şirketlerinden KONDA, 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine ilişkin tahminini ilk kez açıkladı.Yapılan araştırmaya göre, 'Cumhur İttifakı' adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 51.9, CHP adayı İnce yüzde 28, İYİ Parti adayı Akşener yüzde 10.2, HDP adayı Demirtaş ise yüzde 9.0 civarında oy alıyor.

ERDOĞAN İLK TURDA SEÇİLİYOR

Yönetim Kurulu Başkanı Tarhan Erdem ile Genel Müdür Bekir Ağırdır yönetimindeki KONDA'nın yüzde 99 güven aralığında hata payını artı-eksi yüzde 1.7 olarak duyurduğu araştırmasına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 51.9 oy alıyor.

İNCE'NİN OY ORANI YÜZDE 26

Erdoğan'ın ilk turda cumhurbaşkanı seçileceği tahmini yapılan ankette, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin oy oranı ise yüzde 28.

Saadet Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu'nun yüzde 0.7, Vatan Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek'in ise yüzde 0.1 oranında oy alacağı tahmin edildi.

7 PARTİLİ PARLAMENTO

Araştırma sonuçlarına göre HDP, yüzde 11.6 oranında oy alarak barajı geçiyor. Yedi partili bir parlamento oluşacağı tahmin edilen ankete göre, AK Parti yüzde 45.5, CHP yüzde 26.1, İYİ Parti yüzde 8.5, MHP yüzde 7.3 oranında oy alıyor.