21 yıllık kazanımlar anayasa ile taçlanacak

Adalet Bakanı Tunç, reformlara yeni halkalar ekleyeceklerini belirterek, elde ettikleri tüm kazanımları yeni bir anayasa ile taçlandırmak istediklerini vurguladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti'nin 22. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, yeni reform hareketlerine dikkat çekti. Bakan Tunç, 14 Ağustos 2001'de millete hizmetkar olma hedefiyle başlayan yolculuğun bugün "Türkiye Yüzyılı" vizyonuyla hız kesmeden devam ettiğini vurguladı.

Yeni anayasa vurgusu yapan Bakan Tunç, "Darbecilerin yargılanamaması, sıkıyönetim gibi anti demokratik hükümlerin anayasamızdan kaldırılmasını sağlayarak demokratik hukuk devletini güçlendirdik. Şimdi önümüzdeki süreçte tüm bu kazanımları yeni ve sivil bir anayasayla taçlandırmak, milletimize karşı en önemli sorumluluklarımızdan biridir. İnşallah bu tarihi adımı da 28. dönem parlamentomuzda tüm siyasi partilerin uzlaşması ile gerçekleştirerek milletimize olan borcumuzu ödeyeceğiz" diye konuştu.

VESAYETE GEÇİT YOK

Demokrasiyi, insan haklarını, hukuku, statükoya, vesayet odaklarına, cuntacılara ve darbecilere çiğnetmediklerinin altını çizen Yılmaz Tunç, "Selçuklu'nun, Osmanlı'nın ve Cumhuriyet'imizin bütün kazanımlarını bir potada eriterek yeniden büyük ve güçlü Türkiye idealimizi gerçekleştirmeye, gelecek hedeflerimize bir bir ulaşmakta karalıyız" ifadelerini kullandı.

REFORMLAR SÜRECEK

Bakan Tunç, vatandaşların adalet hizmetlerinden daha hızlı, daha etkin ve daha verimli şekilde faydalanması için hak ve özgürlüklerin önündeki barikatları kaldırdıklarını vurguladı. Tunç, "Yargıda çift başlılığın son bulması, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yolunun açılması, bilgi edinme hakkı, kişisel verilerin korunması gibi çok önemli yapısal reformlara imza attık. Hukuk, adalet, insan hakları ve demokrasi alanında 22 yıldır kesintisiz gerçekleştirdiğimiz reformlara yeni halkalar eklemeye devam edeceğiz" dedi.