2023 kabinesinin ilk hedefi sivil anayasa

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onaylamasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2023 hedefleri doğrultusunda büyük atılımları gerçekleştirmeyi hedefleyen yeni kabine listesini basın toplantısıyla açıkladı.

Doruk ÇAKAR / ANKARA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmenin ardından Çankaya Köşkü’nde basın toplantısı düzenleyen Başbakan, parti kurullarındaki istişareler sonucunda hazırladığı listeyi Erdoğan’a sunduğunu belirterek, “Bakanlar Kurulu, Türkiye'yi önümüzdeki dört yıl içinde yeni bir ufka taşıma misyonu üstlenmiş bulunmaktadır. Ağır bir sorumluluktur ancak arkasında yüzde 85'lik katılımla sağlanmış seçim zaferi vardır, önünde 2023'e yürüyen bir ufuk vardır. 

Her sözü yerine getireceğiz 

Önümüzdeki 4 yıl içinde milletimize söz verdiğimiz her konuda gerekli her adımı atacağız, yapısal reformlar gerçekleştireceğiz, inşallah anayasa, sivil bir anayasa için çalışmalar yürüteceğiz, yapısal reformları ve ayrıca milletimize vaat ettiğimiz bütün hususları gerçekleştireceğiz. Ben bir kez daha şimdiden, 64. Hükümet'in Başbakanı olarak milletimizin huzurunda verdiğimiz her sözü yerine getireceğimize dair teminatımı ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.

Amacımız sevgi tohumları ekmek 

Davutoğlu, “Bu Bakanlar Kurulu listemiz dışında da AK Parti Grubu'ndan en az bunun kadar nitelikli üç-dört kabine çıkarabilirdik. Bütün bakanlarımızdan talep edeceğim en temel husus; vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım gözetmeden, bütün vatandaşlarımıza hizmet etmek, tam bir şeffaflık içinde, milletin hizmet kervanına katılmaktır. Amacımız sevgi tohumları ekmek" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan KABiNE listesine onay

1 saat 37 saat süren görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sunduğu Türkiye Cumhuriyet’inin 64. Hükümetinin kabine listesini imzaladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni kabine listesini görüşmenin ardından Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Kabinede 27 bakan yer alıyor.