Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım sabahın erken saatlerinde partinin genel merkezine gelerek milletvekili adayı listelerine son şeklini vermek için mesaiye başladı. Erdoğan ve Yıldırım’a, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun da eşlik etti. AK Parti 600 kişilik aday listesini dün YSK’ya teslim etti ve kamuoyuna açıkladı. Listelerde Başbakan Binali Yıldırım’la birlikte 22 bakan da yer aldı. AK Parti’nin mevcut bakanları önemli bölümünü milletvekili aday göstermesi, Genel Başkan Yardımcıları ve Meclis Grup Başkanvekilleri’nin listelerde yer alması, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde “güçlü parlamento” mesajı olarak algılandı.
Hayırlı uğurlu olsun
Listeleri teslim ettikten sonra açıklama yapan Ahmet Sorgun, seçimin millete, memlekete hayırlı olmasını dileyen Sorgun, Türkiye’de dünyanın en şeffaf seçimlerinin yapıldığını, dün de şeffaf bir şekilde kuraların çekildiğini anlattı.
SON BAŞBAKAN İZMİR'DEN İLK SIRADA
AK Parti’nin listesinde, Başbakan Binali Yıldırım, İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak yer aldı.
ADAYLARIN 126'SI KADIN
AK Parti’nin YSK’ya sunduğu listede adayların 126’sını kadınlar oluşturdu. Toplam erkek aday sayısı 474 oldu.
YAŞ ORTALAMASI 44
Milletvekili adaylarının yaş ortalaması 44 olurken, 25 yaşın altında 57 adaya listelerde yer verildi. Adayların 466’sı evli.
ENGELLİ ADAY
Engelli sayısında da artış gözlendi. Listelede engelli 8 isim oe yer aldı.