2019 Ak Parti İstanbul belediye başkan adayı kim olacak?

Yerel seçimler için partiler hazırlıklarını yapmaya başladı. Partiler bir yandan yerel seçimlerde ittifak yapacaklar mı onun muhasebesini yaparken diğer taraftan da özellikle de büyükşehirlerde hangi isimi aday gösterecekleri konusunda çalışmalarına başladı.

Ak Parti İstanbul belediye başkan son dakika adayı kim? İstanbul ilçe Ak Parti 2019 yerel seçimler  AK Parti İstanbul ilçe belediye başkan adayları merak ediliyor.  Yerel seçimler için partiler hazırlıklarını yapmaya başladı. Partiler bir yandan yerel seçimlerde ittifak yapacaklar mı onun muhasebesini yaparken diğer taraftan da özellikle de büyükşehirlerde hangi isimi aday gösterecekleri konusunda çalışmalarına başladı. Peki AK Parti İstanbul’da hangi ismi aday gösterecek? AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meclis Başkanı Binali Yıldırım mı olacak?  2019 yerel seçimlerinde gözlerin çevrildiği İstanbul'da bazı ilçeler için konuşulan AK Parti adayları belli oldu.

AK PARTİ KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İÇİN TIKLAYINIZ

AK PARTİ SAMSUN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İÇİN TIKLAYINIZ

AK PARTİ YALOVA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İÇİN TIKLAYINIZ

AK PARTİ ŞANLIURFA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İÇİN TIKLAYINIZ

AK PARTİ ESKİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İÇİN TIKLAYINIZ

AK PARTİ İZMİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İÇİN TIKLAYINIZ

AK PARTİ KOCAELİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İÇİN TIKLAYINIZ

AK PARTİ TRABZON BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İÇİN TIKLAYINIZ

AK PARTİ BURSA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İÇİN TIKLAYINIZ

AK PARTİ ANKARA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İÇİN TIKLAYINIZ

AK PARTİ İSTANBUL BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İÇİN TIKLAYINIZ

AK PARTİ RİZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İÇİN TIKLAYINIZ

İSTANBUL AÇIKLANACAK MI?

Erdoğan'ın İstanbul adayını açıklayıp açıklamayacağı ise henüz netleşmedi. İstanbul adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Binali Yıldırım'ın, ilçe belediye başkanı adayları üzerinde çalışmak için süre istediği ve Erdoğan'ın da Yıldırım'a hak verdiği öğrenilmişti. Erdoğan'ın yarın bir sürpriz yapabileceği de beklentiler arasında...

İşte Başkan Erdoğan'ın isimlerini açıkladığı belediye başkan adayları...

- AĞRI: Savcı Sayan...

- AKSARAY: Evren Dinçer...
- BİLECİK: NİHAT CAN...
- EDİRNE: Koray Uymaz...
- ERZİNCAN: Cemalettin Başsoy
- IĞDIR: Adil Aşırım...
- ISPARTA: Şükrü Başdeğirmen...
- KARS: Ensar Erdoğdu
- KIRŞEHİR: Yaşar Bahçeci...
- KÜTAHYA: Ahmet Sami Kutlu
- SİİRT: Ali Baş...
- TUNCELİ: Gökhan Arslan

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Oldukça kapsamlı bir gündemle toplanan G20 Zirvesi'nde pek çok konuyu ele alma fırsatı bulduk. Devlet ve hükümet başkanları ile ikili görüşmeler, heyetler arası görüşmeler yaptık. Zirve sonuçlarıyla ilgili görüşlerimizi uluslararası medya ile paylaştık. Ardından Paraguay ve Venezuela'ya geçtik.

Tıpkı Afrika gibi Latin Amerika bölgesi Türkiye'nin gelecekteki siyasi, ticari ve kültürel ortakları arasına girecektir.

NE ZAMAN BİR SEÇİM OLSA SOLUĞU ALMANYA'DA ALIYOR!

Geleceğimizi inşa etmek için çalışırken ana muhalefetin başının da boş durmadığını gördük. Çok gayretli. Ama bu zat Almanya'ya ve Avrupa'daki birkaç ülkeye gidiyor. Ne zaman bir seçim olsa soluğu Almanya'da alan bu zat bir takım kişilerle görüşmüş. Görüştüğü kişilere bakınca karşımıza bambaşka bir manzara çıkıyor. Tüm siyasi hayatlarını Türkiye düşmanlığına adamış, terör örgütleriyle yakın ilgisi olan isimlerle görüşüyor.

PKK PAÇAVRASI İLE POZ VERENLERLE AYNI KAREYE GİRDİ

Ellerinde terör örgütlerinin paçavralarıyla Almanya'nın federal meclisine çıkanlarla fotoğraf karesine girdiğini görüyoruz. Bunlardan biri de güya ülkemiz kökenli Alman milletvekili, bayan. Kimdir bu kişi; PKK'yı Almanya'da terör örgütü listesinden çıkmak için canhıraş mücadele vermesiyle tanınıyor. Kendisi PKK uzantısı tüm kuruluşların tüm toplantılarının misafiri ve konuşmacısıdır. YPG bayrağı açacak kadar terör örgütü yandaşıdır.

İLÇELERDE ÇALIŞMA

Büyükşehir ve il merkezlerinin adaylarını açıklarken, ilçeler üzerinde çalışmaların da yoğun şekilde sürdürüldüğü öğrenildi. Bugün açıklanacak Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerin ilçe belediye başkan adaylarının da büyük oranda netleştirildiği, ancak MHP ile yürütülen ittifak görüşmeleri kapsamında bazı ilçeler üzerinde değişikliğe gidilmesinin söz konusu olabileceği belirtiliyor. 

İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ 

Bu arada MHP ile yürütülen ittifak görüşmeleri, dün iki genel başkan yardımcısının bir araya gelmesiyle sürdü. AK Parti’den Mehmet Özhaseki ile MHP’den Sadir Durmaz, ittifakın son detaylarını görüşmek üzere bir araya geldiler. AK Parti bu nedenle, ittifak yapılması planlanan ilerin adaylarını açıklamayı da sona bıraktı. İlçeler üzerindeki çalışmalar da ittifaktaki görüşme çerçevesine göre son haline kavuşacak. 

İSTANBUL İLE FİNAL 

İttifak illeriyle birlikte İstanbul adayının da son isim olarak açıklanması öngörülüyor. İstanbul’un da açıklanmasıyla AK Parti, tüm illerin adaylarını açıklayarak seçim startını meydanlara taşımış olacak.   

İŞTE AÇIKLANAN AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Adıyaman, Süleyman Kılınç... 

Amasya; Cafer Özdemir. 

Antalya; Menderes Türel

Ardahan - Yunus Baydar

Artvin - Mehmet Kocatepe

Bartın - Yusuf Ziya Aldatmaz    Batman - Murat Güneştekin    Bayburt - Fatih Yumak    Bitlis - Nasrullah Tanglay   Bolu- Fatih Metin    Burdur - Deniz Kurt    Bursa - Ali Nur Aktaş    Denizli - Osman Zolan    Diyarbakır - Cumali Atilla   Düzce - Faruk Özlü    Elazığ- Şahin Şerefoğulları    Erzurum- Mehmet Sekmen    Gaziantep - Fatma Şahin    Giresun - Aytekin Şenlikoğlu    Gümüşhane - Ercan Çimen    Hakkari- Cüneyt Epcim   Kahramanmaraş - Hayrettin Güngör    Karabük - Burhanettin Uysal 

Kastamonu - Tahsin Babaş 

Kayseri - Memduh Büyükkılıç

Kırıkkale - Mehmet Saygılı 

Kırklareli - Burak Süzülmüş 

Kilis - Mehmet Abdi Bulut 

Kocaeli - Tahir Büyükakın 

Malatya - Selahattin Gürkan 

Nevşehir - Rasim Arı 

Niğde - Emrah Özdemir 

Ordu - Hilmi Güler 

Rize - Rahmi Metin 

Samsun - Mustafa Demir 

Sinop - Ali Çöpçü 

Şanlıurfa - Zeynel Abidin Beyazgül 

Şırnak - Mehmet Yarka 

Tekirdağ - Mestan Özcan 

Yalova- Yusuf Ziya Öztabak

BAKANLIĞI DÖNEMİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN ÖNEMLİ PROJELER   2003 – 2013 yılları arasında 17.500 km bölünmüş yol inşaatı   2002 yılında 26 adet olan aktif havalimanı sayısının 55’e çıkarılması   Ankara – Eskişehir, Ankara – Konya, Ankara – İstanbul Yüksek Hızlı Tren projeleri   Marmaray projesi ile İstanbul’un Asya ve Avrupa yakalarının denizaltından demiryolu ile birbirine bağlanması,   İstanbul’un iki yakasını denizin altından birbine bağlayacak olan Avrasya Tüneli   3. Boğaz Köprüsü (Yavuz Sultan Selim Köprüsü)   İstanbul – İzmir Otoyolu ve dünyanın en uzun asma köprülerinden biri olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü   1213 km Yüksek Hızlı Tren demiryolu hattı inşaası, 9350 km konvansiyonel demiryolu hattının yenilenmesi   Avrupa’nın en büyük konteyner limanlarından biri olan Çandarlı Limanı   Dünya’nın en büyük havalimanlarından biri olacak olan İstanbul 3. Havalimanı   Dünyada %5 büyüyen havacılık sektöründe Türkiye’de %15 lik büyüme

3 DÖNEM KURALINA TAKILANLARDAN BAZILARI BAŞKA İLÇELERE KAYDIRILIYOR

Erdoğan'ın özellikle 3 dönem kuralına takılan Beyoğlu, Arnavutköy, Bahçelievler, Ümraniye, Şile, Zeytinburnu gibi belediyelerin üstünde çalıştığı belirtildi. 3 dönem kuralına takılan bazı adayların başka ilçelerden aday gösterilmesinin söz konusu olacağı ifade ediliyor. Bu isimlerden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın Sarıyer'den, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın Beykoz'dan aday gösterilebileceği kulislerde konuşuluyor.

YERLERİNİ KORUYANLAR

3 dönem kuralına takılmayan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'in Ataşehir'den aday gösterileceği belirtilirken; yine 3 dönem kuralına takılmayan Esenler, Sultangazi, Çekmeköy ve Üsküdar belediye başkanlarının ise yerlerini koruyacağı ifade ediliyor.

KONUŞULAN YENİ İSİMLER

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Haydar Ali Yıldız'ın ismi Beyoğlu için öne çıkarken; Ümraniye için İsmet Yıldırım, Güngören için Bünyamin Demir, Zeytinburnu için Ömer Arısoy ve Adalar için Özlem Öztekin Vural'ın ismi konuşuluyor. Ankara için de yoğun çalıştığı belirtilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem Ankara'da hem de İstanbul'da en az bir ilçede kadın aday gösterileceği belirtiliyor.

Erdoğan'ın, bugün yaklaşık 40 ilin adayını açıkladıktan sonra Salı günü yapılacak AK Parti grup toplantısında da 20 civarında ilin daha adayını açıklayacağı öğrenildi. Ancak Ankara, İstanbul, İzmir ve Konya başta olmak üzere bazı illerin adaylarını ise salı günkü grup toplantısına bırakabileceği ileri sürüldü.
Öte yandan, özellikle nüfusu 30 binin altında olan ilçeler için de ayrı bir strateji uygulanacak. Bu ilçelerde vatandaşın ve teşkilatın gönlünü kazanmış adaylar değerlendirilecek.

AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre,  Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin yarınki TBMM Grup Toplantısı'nda, aralarında  Ankara ve İzmir'in de bulunduğu 20 ilin belediye başkan adayını kamuoyuyla  paylaşacak. Toplantıda, Ankara, İzmir, Balıkesir, Trabzon, Eskişehir, Hatay,  Konya, Mardin, Muğla ve Sakarya büyükşehir belediye başkan adaylarının yanı sıra  Afyonkarahisar, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Karaman, Muş, Uşak, Yozgat ve  Sivas'ın belediye başkan adaylarının açıklanacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 40 Belediye Başkan adayını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti aday tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunuyor. 14 büyükşehir, 26 il belediye başkanı adaylarını açıklaması bekleniyor. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: "Sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Kuruluşundan bugüne, sandık kurulu üyeliğinden genel başkanlığa kadar her kademede belde, il teşkilatlarımızda hizmeti geçmiş arkadaşlarımızın tamamını yadediyorum. Belediye başkanlarımıza, belediye meclis ve il genel meclis üyelerimize, sandık müşahidlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Gerek 24 Haziran seçimlerinde Meclis'te görev alan, gerekse önümüzdeki yılın Mart ayındaki seçimlerinde vazife üstlenecek arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum. 

Gerek 24 Haziran seçimlerinde Meclis'te görev alan, gerekse önümüzdeki yılın Mart ayındaki seçimlerinde vazife üstlenecek arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum. 

"BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Sözlerimin hemen başında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye cumhur ittifakına olan bağlılığını bugün bir kez daha beyan ettiği için bir kez daha teşekkür ediyorum. Biz de AK Parti olarak ülkemizin ve milletimizin beka mücadelesinin en önemli dayanak noktalarından biri olarak gördüğümüz cumhur ittifakına bağlılığımızı buradan tekrar beyan ediyoruz. Sayın Bahçeli'ye önümüzdeki seçimlerde, İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday çıkarmayarak AK Parti'yi destekleme kararı için de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. 

Türkiye, cumhur ittifakından aldığı güç ile çok daha zorlu ve büyük mücadelelerden başarıyla çıkacaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile hedeflerine ulaşma gücü artan Türkiye inşallah 2023'e bu heyecanla ulaşacaktır. Özellikle 31 Mart seçimlerinin gerçekten cumhur ittifakı karşısında yer alarak, sayın Bahçeli'nin ifadesiyle zillet ittifakı karşısında yükümüzün ne kadar ağır olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. 

BENİM MİLLETİM SANDIĞA GÖMECEK"

Zira bu malum ittifakın içerisinde vatanseverliğe karşı, milliyetperverliğe karşı ne ararsanız var. Hele hele terör örgütünün içinde olduğu içinde olduğu böyle bir ittifaktan milli ittifak çıkar mı? Terör örgütünün destek verdiği oluşumun içinden vatanseverlik çıkar mı? İşte bugün bazı medya yayınlarında da gördüğünüz gibi çocukları dağlara kaçırıp Kandil'de onlara neler uygulandığını görüyoruz. 

Şu anda ana muhalefet partisi bu tür bir oluşumla Kandil'den aldıkları icazetle bir araya gelen böyle bir ittifakı inanıyorum ki 31 Mart'ta benim milletim o teröristleri nasıl çukurlara gömdüyse ve şimdi de sandığa gömecek.

"31 MART GECESİ ÇOK FARKLI OLACAK"

Gece gündüz demeden çalışacağız. Ana kademe, kadın kollarımız, gençler; kapı kapı dolaşarak çok koşacağız. İnşallah 31 Mart gecesi bizler için çok anlamlı olacak, çok farklı olacak. 

Birileri için ittifaklar seçimle, sandıkla sınırlı olabilir. Buradan bir kez daha sayın Bahçeli'ye ve MHP'ye gönül vermiş kardeşlerimize bu kutlu yürüyüşe vermiş olduğu destek için teşekkürlerimi, şükranlarımı ifade ediyorum. 

"40 ADAYIMIZI AÇIKLAMAK ÜZERE BİR ARADAYIZ"

Bugün AK Parti adaylarından 40 büyükşehir veya il merkezimizdeki isimleri açıklamak üzere bir aradayız. Bu isimleri sizlerle paylaşmadan önce önümüzdeki seçimlerde milletimize nasıl bir mahalli idareler yönetimi vizyonu sunacağımıza dair kısa bir bilgi vermek istiyorum. Seçim manifestomuzu inşallah önümüzdeki ay adaylarımızın tamamını ilan ettikten sonra milletimizin takdirine sunacağız. Burada sadece bir çerçeve çizmekle yetineceğim. 

İLK ADAY AÇIKLANDI

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının mevcut başkan Menderes Türel olduğunu açıkladı.

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının mevcut başkan Menderes Türel olduğunu açıkladı.

AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, esnafla bir araya geldiği toplantıda, 24 Kasım Cumartesi gününe kadar Antalya'daki ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacaklarını söyledi. Başkan Taş, Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarının ise Menderes Türel olduğunu açıkladı.

YEREL SEÇİMLER NE ZAMAN?

Yerel seçimler 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek.  24 Haziran seçimleriyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçen Türkiye'de, gözler mart ayında yapılacak yerel seçimlere çevrildi.

YEREL SEÇİM TAKVİMİ NASIL OLACAK?

Cumhurbaşkanını ve 27. Dönem parlamentosunu belirlemek üzere en son 24 Haziran'da sandık başına giden Türk seçmeni, bu kez 31 Mart'ta yerel yöneticileri belirlemek için oy kullanacak.

Yüksek Seçim Kurulunda (YSK) seçimle ilgili çalışmalar sürüyor. YSK tarafından hazırlanacak seçim takvimi, 1 Ocak 2019 Salı günü işlemeye başlayacak.

Açıklanması beklenen seçim takvimine göre, seçim sürecinin başlamasıyla ilk olarak seçime katılabilecek siyasi partiler YSK tarafından ilan edilecek.

Ardından siyasi partilerden mahalli idareler seçimleri için hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını YSK'ye bildirmeleri istenecek.

Muhtarlık bölgesi askı listelerinin güncelleştirilmek üzere ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılması, www.ysk.gov.tr'de de seçmen kayıtlarının sorgulanmasına da ocak ayının ikinci haftasında başlanacak.

Takvime göre, ocak ayının son günlerinde siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için YSK'de kura çekilecek. Aynı gün siyasi partilerin, ön seçim yöntemi ile aday belirlemesi yapacakları seçim çevrelerine ilişkin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca gönderilen listeler, ön seçim dışında bir yöntemle aday yoklaması yapacakları seçim çevrelerine ilişkin olarak ilçe seçim kurulu başkanlıklarına verdikleri listeler askıya çıkarılacak ve ön seçim – aday yoklaması seçmen listelerine yapılacak itirazlar başlayacak.

Şubat ayı takvimi

Öngörülen takvime göre, hangi siyasi partinin hangi seçim çevrelerinde ön seçime ya da aday yoklamasına katılacakları şubat ayı başında ilan edilecek.

Sandık bölgesi askı listelerindeki değişiklikler işlenerek seçmen kütükleri şubat ayının ilk haftasında kesinleştirilecek.

Siyasi parti ilçe başkanlıklarının, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ayrı ayrı düzenleyerek ilçe seçim kurullarına şubat ayının ikinci haftasında vermesi gerekecek.

Aday listelerindeki eksiklikleri siyasi partiler şubat ayının üçüncü haftasına kadar tamamlayacak. Ertesi gün geçici aday listeleri ilan edilecek ve itirazlar başlayacak. Seçmen bilgi kağıtlarının dökümü ve dağıtımı da bu süreçte yapılacak.

Mart ayı süreci

Planlanan seçim takvimine göre, mart ayının ilk günü aday listelerinde meydana gelen eksikliklerin siyasi partilerce tamamlanarak ilgili seçim kurullarına bildirilmesinin son günü olacak. Bu ayın başında, kesin aday listeleri (bağımsız adaylar dahil), ilçe seçim kurullarınca, büyükşehir belediye başkanlığı için il seçim kurullarınca ilan edilecek. İl seçim kurullarınca, birleşik oy pusulalarının basımına ve basımı tamamlandıkça bir plan dahilinde ilçe seçim kurulu başkanlıklarına dağıtımına ve teslimine de aynı gün başlanacak.

Seçim propaganda ve yasaklarının, seçime 10 gün kala yani 21 Mart'ta başlaması öngörülüyor.

Seçime bir hafta kala seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtılması tamamlanacak ve dağıtılmayanlar oy torbalarına konulmak üzere ilgili ilçe seçim kurulları başkanlıklarına teslim edilecek.

Seçim propagandası seçimden bir gün önce 30 Mart'ta saat 18.00'de sona erecek. Türkiye 31 Mart'ta oy vermek için sandık başına gidecek.

AK Parti ve MHP’de seçimler için ‘üçe üç’ formülü oluşturuldu

24 Haziran seçimleriyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçen Türkiye'de, gözler mart ayında yapılacak yerel seçimlere çevrildi.

MHP ile AK Parti arasında tekrar başlayan “yerelde de Cumhur İttifakı” görüşmelerinin ana çerçevesini, daha önce de gündeme gelen, ancak görüşmelerin kesilmesi nedeniyle “herkesin kendi adayını çıkarması” boyutunda ele alınan iller oluşturdu. MHP’nin, ilk olarak AK Parti’den destek istediği Adana başta olmak üzere, Mersin ve Manisa üzerinde durduğu, buna karşılık da AK Parti’ye İstanbul, Ankara ve İzmir için destek sözü verdiği kaydediliyor. Görüşmede üçlü formülden Adana, Manisa ve Mersin’e karşılık Ankara, İzmir ve İstanbul’a destek konusunda anlaşmaya vardığı kulislerde dile getiriliyor. 

SADECE BAŞKANLAR 

Üzerinde görüşme yapılan illerin MHP’nin açıkladığı, ancak AK Parti’nin henüz açıklamadığı iller olması, ittifak zemininin daha kolay işletilmesine olanak sağlayacağı değerlendiriliyor. Düşünülen formülde, üzerinde anlaşmaya varılan büyükşehirlerde AK Parti’nin aday göstermeyip, MHP’nin adayını destekleyeceği ifade ediliyor. 

İLÇELERDE KENDİ ADAYI

İttifakın, sadece Büyükşehir belediye başkan adaylarını kapsayacağı, belediye meclis üyeliklerinde her partinin kendi listesini vereceği belirtiliyor. Kesin anlaşmaya varılırsa AK Parti, Adana ve Mersin’de büyükşehir belediye başkan adayı göstermeyecek, ancak belediye meclis üyelikleri için listesini verecek. Öte yandan söz konusu ittifak, İlçelerde herkes kendi adayını desteklemeyi sürdürecek. İki liderin ilk görüşmesinde başlatılan olumlu diyalog ortamının ardından iki taraftan da genel başkan yardımcıları düzeyinde devam ettirilecek görüşmelerle ittifakın çerçevesinin netleştirileceği belirtiliyor. Bu görüşmelerde varılabilecek yeni uzlaşma noktalarına göre kapsam ortaya çıkacak. MHP’nin elinde bulunan Osmaniye ve Isparta konusunda da AK Parti’nin desteğinin söz konusu olabileceği kulislerde konuşuluyor. Konuşulanlara göre Osmaniye’de MHP, Balıkesir’de ise AK Parti’nin göstereceği aday desteklenecek. 

SÖZ KONUSU İLLER

İttifak kapsamında Ankara’nın MHP’nin elinde bulunan ilçeleri Etimesgut ve Polatlı’nın da değerlendirilebileceği belirtildi.AK Parti, ittifak yapılabilecek illerdeki gelişmeleri bekleyerek tavır sergileyecek. Söz konusu illerle ilgili çalışmalar, ittifak görüşmelerine endeksli olarak tutuluyor. AK Parti, ittifak görüşmelerinden çıkacak neticeye göre adaylarını açıklayacak. 

ERDOĞAN ADAYLARI YARIN AÇIKLIYOR

AK Parti’de yarın saat 14:00’te Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek aday tanıtım töreni öncesinde son çalışmalar yoğun bir tempoda sürdürülüyor. Başkan Erdoğan, iki gündür aralıksız olarak gece geç saatlere kadar kurmaylarıyla Genel Merkez’de liste mesaisine devam ediyor. Başkan Erdoğan’ın önceki gece yarısını geçen çalışmasında da, 2-3 isim arasında kalınan illerle ilgili yaptırılan son anketlerin neticelerine bakarak adayın teke düşürülmesine çalışıldığı bildirildi.  

YAZICI: ÇOK ÖNEMLİ HEDEFLERİMİZ VAR

AK Parti’nin Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, bakan yardımcılarıyla AK Parti Genel Merkezi’nde toplantı yaptı. Yeni sistem çerçevesinde ‘yasama-yürütme koordinasyonu’ amacıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yazıcı, bakan yardımcılarının, yapacakları uygulamaların yeni sistemin kültürünü oluşturacağını vurgulayarak, “Yazılı hukukun yanında uygulamalarınızla teamül hukukunu oluşturacaksınız. Bu bakımdan icraatlarınız, uygulamalarınız, sistemin başarıya ulaşması bakımından hayati derecede önemli” dedi. 

SİZLERİN YÜKÜ AĞIR

‘Çok önemli hedeflerimiz var’ diyen Yazıcı, yeni dönemde bakan yardımcılarının yükünün oldukça ağır olacağına işaret ederek, “Sizlerin yükü çok ağır ve çok yaygın. Yeni sistemin bürokratik ayağının en önemli karakteristik özelliklerinin bir tanesi artık bakanlıklarda müsteşar, müsteşar yardımcıları yok. Müsteşar, müsteşar yardımcılıklarının önceki dönemlerde icra ettiği fonksiyonu, görev yaptıkları alanların tamamını bakanlar tarafından önerilmiş, sayın Cumhurbaşkanımız tarafından atanan sizler tarafından icra edilmektedir” diye konuştu.