2018 İŞKUR inşaat işçisi son dakika alım başvuru şartları koşulları İŞKUR başvuru ekranı

İŞKUR tarafından yayımlanan en güncel ilanlara göre Ülke genelinde deneyimli deneyimsiz çok sayıda inşaat işçisi alımı yapılıyor. İlanların başvuruları Türkiye İş Kurumu tarafından yapılacak olup, detaylar haberimizdedir. İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır. İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır. Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez. Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir. Üyeler tarafından 15 gün içerisinde okunmayan tüm mesajlar otomatik olarak silinmektedir. İŞKUR’a kayıt olmak için öncelikle yazımızın başında da söylediğimiz gibi İşveren mi iş arayan kişi mi olduğunuzu belirtmeniz gerek. İkisi içinde üye olma bağlantıları aşağıdadır.Daha sonra karşınıza çıkan üyelik sözleşmelerini kabul etmeniz ve profil bilgilerinizi ( şifre, isim soyisim vb bilgileri ) eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekmektedir. Bu aşamayı kaydettikten sonra profilinizi oluşturursunuz.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), 2018 yılında şu ana kadar yaklaşık 606 bin kişiyi iş sahibi yaparak, 10 yılda toplamda 7 buçuk milyondan fazla kişiye istihdam sağlamıştır. İŞKUR personel ve işçi alımlarına hız kesmeden devam ediyor. Yayımlanan en güncel ilanlara göre İŞKUR, Türkiye genelinde deneyimli ve deneyimsiz olmak üzere çok sayıda inşaat işçisi alımı yapıyor. Başvuru yapacak adayların en az okur yazar düzeyinde olmaları gerekmektedir. Peki başvurular nasıl yapılacak? İşte başvuru ekranı… Bu alanda öğrenim durumunuz, özellikleriniz, eğitim durumunuz, iş aradığınız pozisyonlar vb bilgileri aşama aşama doldurur gerekirse word dosyası halinde özgeçmiş de ekleyebilirsiniz. Profil fotoğrafı eklemeniz de bu aşamada önerilir. Çünkü yapılan araştırmada profil fotoğrafı olanların iş bulma olasılıklarının daha fazla olduğu görülmüştür

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Söz konusu inşaat işçisi alımlarına başvuru yapmak isteyen adayların öncelikle İŞKUR’a üye olmaları gerekmektedir. 

İŞKUR, üç yeni işbaşı eğitim programı başlattı

İŞKUR İzmir İl Müdürü Makbule Dank, "İşverenlerin ve gençlerin birimlerimize gelip başvuru yapmalarını bekliyoruz" dedi. İşe İlk Adım ve İş'te Anne projeleri için Türkiye genelinde 5000 hedef sayı belirlendiğini belirten İŞKUR İzmir İl Müdürü Makbule Dank, projelerinde özellikle genç ve kadınlara öncelik verdiklerini söyledi. İşe İlk Adım Projesi'nden ön lisans ve lisans mezunu, 18-29 yaş arası gençlerin faydalanabileceğini belirten Dank, "3 ay ile 9 ay arasında değişen program süreci boyunca gençlere günlük 61,65 TL tutarında cep harçlığı ödenecek. İşbaşı eğitim programı sonrasında istihdamları devam eden gençler için işverenlere zorunlu istihdam sürecinde net asgari ücretin yüzde 50'si tutarında İŞKUR tarafından destek sağlanacak. Bu süreden sonra işveren tarafından kişinin 12 ay daha istihdam edileceğine dair taahhüt verilmesi halinde net asgari ücretin yüzde 25'i tutarında ücret desteği bir yıl boyunca İŞKUR tarafından karşılanmaya devam edecek. Böylece, üniversite mezunu gençlerin işbaşı eğitim programından sonra uzun süreli istihdamı sağlanacak" dedi.

'ANNELER İSTİHDAMLA BULUŞUYOR'

İŞKUR'un çalışmak isteyen kadınları mesleki eğitim kursları veya işbaşı eğitim programlarına yönlendireceğini söyleyen Dank, "Projeden yararlanan kadınlara kursa veya programa devam ettikleri günler için günlük 70 TL tutarında cep harçlığı ödenecek. Ayrıca eğitim süresince katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri İŞKUR tarafından karşılanarak sağlık hizmetlerinden faydalanmaları sağlanacak. Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılan ve 2-5 yaş arasındaki çocuğu kreşe veya gündüz bakım evine devam eden kadınlar kurs veya program süresince aylık 400 TL bakım desteğinden de yararlanabilecek. Projeden yararlanmak isteyen kadınlar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine, Hizmet Merkezlerine başvurabilecek" diye konuştu.

'GENÇLER, GELECEĞİ İŞKUR İLE YAKALIYOR'

Gelişmekte olan 23 meslek alanında düzenlenen bir diğer işbaşı eğitim programından söz eden İŞKUR İzmir İl Müdürü Makbule Dank, şöyle konuştu: "İŞKUR tarafından dijital dönüşüme yönelik nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi maksadıyla web ve mobil programlama uzmanı, sistem ve ağ yönetimi uzmanı, kurumsal kaynak planlama uzmanı, siber güvenlik uzmanı, bulut bilişim uzmanı ve oyun geliştirme uzmanı gibi mesleklerde mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları düzenlenecek. İŞKUR, belirlediği mesleklerde uygulanacak işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş aralığındaki gençlere günlük 75 TL cep harçlığı verecek. 9 aya kadar sürecek programlara katılacak gençler için bu rakam aylık 1950 TL´ye ulaşabilecek. Ayrıca program süresince katılımcılar adına iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri İŞKUR tarafından karşılanarak katılımcıların sağlık hizmetlerinden faydalanmaları sağlanacak."

72 BİN 341 KİŞİYE İŞ İMKANI

İŞKUR’un resmi sitesi yer alan en güncel ilanlara göre 72 binden fazla personel alımı yapılmaktadır. İlanlara başvurular Türkiye’nin her yerinden yapılabilecek olup başvuru ekranında detayları yer almaktadır. Bu ilanların arasında en çok rağbet gören meslek grupları şu şekildedir:

- Beden İşçisi (Genel) 18960 kişi, - Temizlik Görevlisi 3317 kişi, - Garson (Servis Elemanı) 3266 kişi, - Satış Danışmanı / Uzmanı 2876 kişi, - Makineci (Dikiş) 2112 kişi, - Güvenlik Görevlisi 1590 kişi, - Reyon Görevlisi 1309 kişi, - Kasiyer 1290 kişi, - Konfeksiyon İşçisi 1109 kişi, - Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi 1077 kişi, - Büro Memuru (Genel) 939 kişi, - Aşçı Yardımcısı 807 kişi, - Ön Muhasebeci 738 kişi, - Aşçı 691 kişi, - Bulaşıkçı (Stevard) 637 kişi, - Şoför-Yük Taşıma 632 kişi, - Ambar/Depo Görevlisi 603 kişi, - Gazaltı (Mıg-Mag) Kaynakçısı 563 kişi, - Forklift Operatörü 518 kişi, - Proses İşçisi 517 kişi, - Ayakçı (Tekstil) 478 kişi, - Akaryakıt Satış Elemanı (Pompacı) 435 kişi, - Dokuma Konfeksiyon Makineci 411 kişi, - Beden İşçisi (Temizlik) 408 kişi, - Paketleme işçisi 407 kişi, - Ütücü 360 kişi, - Kalite Kontrolcü 348 kişi, - Motosikletli Kurye 343 kişi, - Seyahat Servis Elemanı (Host/hostes/otobüs-Tren) 341 kişi, - Elektrikçi (Genel) 338 kişi, - Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı 333 kişi, - Kurye 316 kişi, - Perakende Satış Elemanı (Gıda) 308 kişi, - Depo Sevkiyat Sorumlusu 306 kişi, - Beden İşçisi (İnşaat) 304 kişi, - Pazarlamacı 304 kişi, - Servis Komisi 289 kişi, - Sekreter 279 kişi, - CNC Torna Tezgahı Operatörü 265 kişi, - Kaynakçı (Oksijen Ve Elektrik) 234 kişi, - Dokuma Makineleri Operatörü / Dokumacı 226 kişi, - Otopark Görevlisi/Vale 221 kişi - Elektrik Teknisyeni 221 kişi, - Sevkiyat Görevlisi 216 kişi, - Depo Sevkiyat Sorumlusu 211 kişi, - Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı) 206 kişi, - Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri Elemanı 200 kişi, - Depo İşçisi (Elleçleme) 199 personel, - Ortacı/Ayakçı (Tekstil) 192 personel, - Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı 191 personel, - Kesimci (Konfeksiyon) 189 personel, - Müşteri Temsilcisi 186 personel, - Hemşire 184 personel, - Müşteri Hizmetleri Görevlisi/Asistanı 183 kişi, - Turizm Ve Otelcilik Elemanı 172 kişi, - Mutfak Görevlisi 171 kişi, - Çaycı 167 kişi, - Büro İşçisi 166 kişi, - Muhasebeci 165 kişi, - Diğer İmalat Ve İlgili İşçiler (Makine İle) 159 kişi, - Fast Food Hazırlayıcısı-Hamburger, Tost, Sandviç Vb. 158 kişi, - Kalite Kontrolcü-Tekstil 158 kişi, - Şoför (Yolcu Taşıma) 157 kişi, 

İŞKUR’A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır. İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır. Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez. Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir.

Üyeler tarafından 15 gün içerisinde okunmayan tüm mesajlar otomatik olarak silinmektedir. İŞKUR’a kayıt olmak için öncelikle yazımızın başında da söylediğimiz gibi İşveren mi iş arayan kişi mi olduğunuzu belirtmeniz gerek. İkisi içinde üye olma bağlantıları aşağıdadır.Daha sonra karşınıza çıkan üyelik sözleşmelerini kabul etmeniz ve profil bilgilerinizi ( şifre, isim soyisim vb bilgileri ) eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekmektedir. Bu aşamayı kaydettikten sonra profilinizi oluşturursunuz. Bu alanda öğrenim durumunuz, özellikleriniz, eğitim durumunuz, iş aradığınız pozisyonlar vb bilgileri aşama aşama doldurur gerekirse word dosyası halinde özgeçmiş de ekleyebilirsiniz. Profil fotoğrafı eklemeniz de bu aşamada önerilir. Çünkü yapılan araştırmada profil fotoğrafı olanların iş bulma olasılıklarının daha fazla olduğu görülmüştür. Ardından İŞKUR size bir danışman atar ve işveren ile sizi ya da işçi ile sizi buluşturmak için çalışmalarını devam ettirirler. İnternet üzerinden İŞKUR’a üye olmak istemiyorsanız, bulunduğunuz şehirdeki en yakın İŞKUR İl Müdürlüğüne eğitim durumunuzu gösterir bir belge ile kayıt için başvuruda bulunmanız da seçenekler arasındadır. Burada bulunan görevli personel size kayıt işlemleri için yardımcı olacaktır.

İŞKUR iş ilanları 2018 personel alımı araştırılıyor

İŞKUR giriş kayıt ekranı yoğun ilgi görüyor. İş arayan vatandaşlar, Türkiye İş Kurumu’na yoğun ilgi gösteriyorlar. İŞKUR yeni istihdamlar oluşturmak için çeşitli meslek edindirme kursları yürütmektedir. Bazı kurum ve kuruluşlarla yapmış olduğu anlaşmalar doğrultusunda personel yetiştirmek için kursiyerlere ve kurumlara çeşitli ayrıcalıklar tanır. Bu ayrıcalıklar; belli bir süre içerisinde yetiştirdikleri personellerin sigorta primini ve günlük olarak maaş ödemelerini karşılamaktadır. İşkur, genel amacı işsizliği engellemek olan iş-kur işe alım sürecinde de etkili rol oynar. İş bulamayan ve personel açığı olan üyelerinin taleplerine karşılık verir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, okulların açılmasıyla birlikte toplum yararına çalışma programı kapsamında 80 bin kişiyi istihdam edecek. Bu kişiler okulların temizlik, bakım ve onarımı görevlerinde çalışacak. TYP'ye ilişkin başvurular İŞKUR üzerinden alınırken, program okulların açılmasıyla birlikte başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR kanalıyla, okulların temizliği, bakım ve onarımı için Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 60 bin kişilik ödeneği il müdürlüklerine aktaracak.