1915 Olayları için konferans... İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Ortak geçmiş çarpıtılamaz

'Çarpıtmalara karşı bir hakikat çağrısı' İletişim Başkanı Altun, “Asırlar boyunca barış içinde yaşamış Türk ve Ermeni halklarının ortak geçmişini çarpıtarak, tarihten husumet çıkarmaya tevessül eden anlatıya karşı çıkıyoruz” dedi.

İletişim Başkanlığı'nca, 1915 olaylarının tarihsel arka planı, hukuki boyutu ve günümüze yansımalarını ele almak amacıyla "1915 Olayları Uluslararası Konferansı" düzenlendi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, çevrim içi gerçekleştirilen konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Ermeni vatandaşların geçen yüzyılda yaşadığı acılara ortak olmayı, vicdani ve ahlaki duruşun bir gereği olarak gördüklerini vurguladı.

ADİL BİR HAFIZA İÇİN

Başkan Erdoğan'ın 1915 olaylarıyla ilgili, "arşivlerin ortaya konması ve bilimsel yaklaşım çağrısının" da buna yönelik olduğuna işaret eden Altun, "Bu bir hakikat çağrısıdır. Dolayısıyla hakikat çağrısında bulunmamız, bu konudaki samimiyetimizin de bir göstergesidir" dedi. Altun, mağdurlara saygı göstermenin en güzel yolunun, tarihe adil hafıza perspektifinden bakmak olduğunu belirterek, bunun yolunun da geçen yüzyılda bu topraklarda tam olarak ne yaşandığını şeffaf, dürüst ve bilimsel bir biçimde ortaya koymak olduğunu söyledi.