Kadın girişimcilere yatırım yapıyoruz

Turkcell’in sponsorluğunu üstlendiği binlerce KOBİ ve girişimciyi teknolojiyle buluşturan Türkiye Teknoloji Buluşmaları’nın dördüncüsü İstanbul’da gerçekleştirildi. Türkiye’den pek çok markayı Amerika pazarına taşıdıklarını söyleyen Roadnyc Digital Ajans Kurucusu Başak İ. Çekceoğlu, “Böyle hayalleri olan markaların kendilerini tutmamalarını ve daha fazla beklememelerini öneriyoruz” dedi.

Roadnyc Digital Ajans Kurucusu Başak İ. Çekceoğlu, şu an hâlihazırda demir döküm tencerelerini ve bir moda markasını Amerikan pazarına götürdüklerini söyledi. Sağlık sektöründe de bir projeleri olduğunu anlatan Çekceoğlu, “Türkiye firmaları Amerika pazarında satış yapmayı çok istiyor. Sadece bilmedikleri bir pazar olduğu için tedirginlikleri var. Biz de onlara bu anlamda full hizmet veriyoruz. Girişimciler, Türkiye’de oturup ürünlerini yurtdışına pazarlamak, dünya markası olmak ve dolar kazanmayı hedefliyorlar” dedi.


Arya kadın platformu yatırım danışmanlarından ve stratejistlerinden biri olduğunu söyleyen Çekceoğlu, şunları söyledi: “Tüm dünyada kadın girişimcilere yatırım yapıyoruz ve her projeye açığız. Türkiye’den markaları yurtdışına taşıyoruz ve birçok firmayla iletişim halindeyiz. Böyle hayalleri olan markaların kendilerini tutmamalarını ve daha fazla beklememelerini öneriyoruz. Umarım daha çok gurur verici marka ile dünyada Türkiye’yi temsil ediyor olacağız.”