Annelerin sağlıklı beslenme konusundaki hassasiyetini bilen ve Küçük Ev Aletleri ürün gamını bu doğrultuda genişleten Profilo Dayanıklı Ev Aletleri, 16 Ekim Dünya Ekmek Günü’nü ünlü ekmek ustası Ömür Akkor ve Hakan Doğan ile lezzetli ekmekler pişirerek kutladı. Akkor ve Doğan, Türkiye’nin yedi bölgesine özel yedi farklı ekmeği Profilo’nun Ekmek Makinesi ile pişirdi.
Türkiye’nin 7 bölgesinde 1300 bayi ile tüketicilerine ulaşan ve Dünya Ekmek Günü’nü Türkiye’nin 7 bölgesinden 7 farklı lezzetle kutladıklarını belirten Profilo Dayanıklı Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Burcu Seçkin; “2014 yılından bu yana ürün gamımıza giren ürünlerle sağlıklı yaşamı evlere getiriyoruz. Bu ürünlerden biri de, evlerimizin en vazgeçilmez gıdası olan ekmeğin en sağlıklı ve en hijyenik şekilde sofralarımızda yer almasını sağlayan Ekmek Makinesi” dedi.
“Anneliğin zorlu şartları varsa annelerin Profilo’su var” yaklaşımıyla annelerin sağlıklı ekmekler yapmalarına imkan sağlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Seçkin, ürünün reçel yapma özelliği ile de çok fonksiyonel bir kullanım sunduğunu söyledi. Seçkin, Profilo Ekmek Makinesi ile gutenli ya da glutensiz istenilen undan ve tercihe uygun baharat ve çeşniler eklenerek hazırlanan ekmeklerin en taze şekilde sofralarda yer aldığını belirtti.
Ömür Akkor ve Hakan Doğan’dan yedi çeşit ekmek
Profilo Ekmek Makinesi İle ekmek yapmak çok kolay
Ömür Akkor ve Hakan Doğan’dan ekmek tarifi:
İç Anadolu’nun Tarhanalı ekmeği
Geleneksel Anadolu ekmeklerinden biri…
Malzemeler:
600 gr un
500 gr su
60 gr tarhana
10 gr kuru maya
10 gr tuz
Tarif:
Un, su, tuz, kuru tarhana ve mayayı karıştırıp, Profilo Ekmek Makinesi içerisinde mayalanmaya bırakıyoruz. 1 saat dinlenmiş karışımımızı Profilo Ekmek Makinesi ile pişiriyoruz.