Dünya Ekmek Günü’ne özel Ömür Akkor'dan 7 Bölgeden 7 Ekmek

Profilo Dayanıklı Ev Aletleri, 16 Ekim Dünya Ekmek Günü’ne özel olarak tanınmış ekmek ustaları Ömür Akkor ve Hakan Doğan ile bir araya geldi. Akkor ve Doğan, Profilo’nun Ekmek Makinesi ile Türkiye’nin 7 bölgesinden yedi farklı ekmek pişirdi.

Annelerin sağlıklı beslenme konusundaki hassasiyetini bilen ve Küçük Ev Aletleri ürün gamını bu doğrultuda genişleten Profilo Dayanıklı Ev Aletleri, 16 Ekim Dünya Ekmek Günü’nü ünlü ekmek ustası Ömür Akkor ve Hakan Doğan ile lezzetli ekmekler pişirerek kutladı. Akkor ve Doğan, Türkiye’nin yedi bölgesine özel yedi farklı ekmeği Profilo’nun Ekmek Makinesi ile pişirdi.

Türkiye’nin 7 bölgesinde 1300 bayi ile tüketicilerine ulaşan ve Dünya Ekmek Günü’nü Türkiye’nin 7 bölgesinden 7 farklı lezzetle kutladıklarını belirten Profilo Dayanıklı Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Burcu Seçkin; “2014 yılından bu yana ürün gamımıza giren ürünlerle sağlıklı yaşamı evlere getiriyoruz. Bu ürünlerden biri de, evlerimizin en vazgeçilmez gıdası olan ekmeğin en sağlıklı ve en hijyenik şekilde sofralarımızda yer almasını sağlayan Ekmek Makinesi” dedi. 

“Anneliğin zorlu şartları varsa annelerin Profilo’su var” yaklaşımıyla annelerin sağlıklı ekmekler yapmalarına imkan sağlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Seçkin, ürünün reçel yapma özelliği ile de çok fonksiyonel bir kullanım sunduğunu söyledi. Seçkin, Profilo Ekmek Makinesi ile gutenli ya da glutensiz istenilen undan ve tercihe uygun baharat ve çeşniler eklenerek hazırlanan ekmeklerin en taze şekilde sofralarda yer aldığını belirtti. 

Ömür Akkor ve Hakan Doğan’dan yedi çeşit ekmek

Tahıllıdan zeytinliye, çavdarlıdan beyaz ekmeğe kadar Türkiye’nin yedi bölgesinden yedi çeşit ekmeği Profilo Ekmek Makinesi’nde pişiren ekmek ustası Ömür Akkor ve Hakan Doğan da, Türkiye’nin dünya sıralamasında en çok ekmek tüketen ülkelerden biri olarak ön plana çıktığını söyleyerek, “Profilo Ekmek Makinesi fonksiyonel özellikleri ve farklı pişirme programları sayesinde evde ekmek pişirmeyi son derece kolaylaştırdığı gibi leziz reçeller yapmanız için de özel bir programa sahip.” dedi.

Profilo Ekmek Makinesi İle ekmek yapmak çok kolay 

Profilo PBMM0990X Ekmek Makinesi, 450 Watt gücünde ve 12 farklı programı bulunuyor. 500 , 750 ve 900 gramlık 3 farklı pişirme ayarı ve 3 farklı kızartma fonksiyonu olan ürün, 13 saat öncesine kadar zaman ayarı yapabiliyor. Ürünün sıcak tutma fonksiyonu sayesinde ekmekleriniz piştikten sonra sıcak kalıyor. 

Ömür Akkor ve Hakan Doğan’dan ekmek tarifi: 

Ege Bölgesi’nin "Alaşehir" ekmeği 
Sarı undan yapılan mayasız Ege ekmeği…
Malzemeler:
600 gr sarı un 
500 ml su 
1 yumurta sarısı 
10 gr kaya tuzu 
10 gr maya 
Tarif:
Un, su, tuz ve yumurta sarısını karıştırıp, Profilo Ekmek Makinesi içerisinde dinlenmeye bırakıyoruz. 1 saat dinlenmiş karışımımızı Profilo Ekmek Makinesi ile pişiriyoruz.

İç Anadolu’nun Tarhanalı ekmeği 
Geleneksel Anadolu ekmeklerinden biri…
Malzemeler:
600 gr un 
500 gr su 
60 gr tarhana 
10 gr kuru maya 
10 gr tuz 
Tarif:
Un, su, tuz, kuru tarhana ve mayayı karıştırıp, Profilo Ekmek Makinesi içerisinde mayalanmaya bırakıyoruz. 1 saat dinlenmiş karışımımızı Profilo Ekmek Makinesi ile pişiriyoruz.