Aklınızdan çıkmayacak! Zeki insanlar için yapılmış en iyi ve akıllı 10 film!

Gerçek şu ki, her iyi film herkes için değildir. İyi bir filmi takdir etmek için bazen iyi bir zihne sahip olmak gerekir. Oldukça öznel bir durumdan söz ediyoruz aslında. Sizler için zekice hazırlanmış, aklınızdan çıkmayacak, farklı ve çarpıcı 10 filmi seçtik.

aksam.com.tr

Esma Belgin Özdemir

Komedileri, dramaları, hatta biraz aksiyon ve bilim kurguyu seviyor olsanız da, bu filmler konsantre olmanızı ve onları takip etmek ve anlamak için zekanızı kullanmanızı gerektirir. Zekice hazırlanmış filmleri seviyorsanız, sizlere bu 10 filmlik seçkiyi öneriyoruz.

1. Persian Lessons (2020)

toplama kampında esir olan Gilles, İranlı olduğunu ve Nazi subayı olan Klaus'a farsça öğretebileceği yalanını söyler. Korku, ruhu kemirir ve yeni bir dil doğurabilir. Film, Wolfgang Kohlhaase tarafından yazılan öyküye, gerçeklere, muhteşem bir zekaya ve başarılı oyunculuklara dayanıyor.

2. Never Look Away (2018)

Dünya bir 'Yozlaşmış Sanat Sergisi'dir! Alman sanatçı Kurt Barnert Batı Almanya'ya göç etmiştir, ancak Naziler ve Doğu Almanya rejimi altındaki çocukluğunun acısı çok tazedir. Florian Henckel von Donnersmarck'ın zekice yapılmış bu incir kokan filmini sevmeyecek insan yoktur muhtemelen.

3. Sarmaşık (2015)

Bir armatör iflas eder ve o sırada seferde olan gemisindeki mürettebat gemide mahsur kalır. Mürettebat, bu huzursuz bekleyişte hiyerarşik güç mücadelesine girer. Sınırları zekice ve imge diliyle bu denli sarsıcı anlatan çok az film vardır. Kendimizi o gemide ve sıkışmışlık duygusuyla yakalarız. Ödüllü film Sarmaşık, performanslarıyla da hayranlık uyandırır.

4. Predestination (2014)

Üst düzey bir geçici ajan, zaman içinde ondan kaçan tek suçluyu takip etmelidir. Bu kovalamaca; aşk, kader, kimlik ve zaman yolculuğu tabularının benzersiz, şaşırtıcı ve akıllara durgunluk veren bir keşfe dönüşür.

5. Synecdoche, New York (2008)

Bu film, insan doğasında bir vaka çalışmasıdır ve sıradan olana karşı inatçı bir öykünmedir. "Synecdoche, New York" her birimiz hakkında, bizi şaşırtacak netlikte ve zekice hareket ediyor.

6. Minority Report (2002)

Dünyanın donuk evreninde geçer bu film. Özel bir polis, biriminin katilleri suçlarını işlemeden önce tutuklayabildiği bir gelecekte, henüz işlemediği bir cinayetle suçlanıyor. Azınlık Raporu, vizyona girdiği yıldan bu yana beynimiz için heyecan verici olmayı sürdürüyor.

7. Memento (2000)

Kısa süreli hafıza kaybı yaşayan bir adam, karısının katilini bulmaya çalışır. Basit bir intikam filmi gibi geliyor kulağa, ama değil. Memento, baştan sona orijinal bir zeka oyunudur!

8. Good Will Hunting (1997)

Bu Akademi Ödüllü film, MIT'de sorunlu bir geçmişle çalışan dahi düzeyinde zekaya sahip bir hademeyi takip eder. Eğitimin herhangi bir yerden gelebileceğini, 'mükemmel' diye bir şeyin olmadığına akıllıca işaret eder.

9. The Seventh Seal (1957)

12. yüzyılın ortalarında, şövalye Antonius ve yaveri on yıllık bir haçlı seferinin ardından İsveç'e döner, veba dünyayı sarmıştır. Antonius, Ölüm'ün onun için de geldiğini anlamıştır. Zaman kazanmak ve eve dönmeyi başarmak için Ölüm'e birkaç gün sürecek bir satranç oyunu için meydan okur. Sarsıcı bir deneyimdir bu film!

10. Odd Man Out (1947)

Harika sinematografi, inançlı bir uyarlama. Politik gerilimin gölgesinde yasa ile yasa dışının çatışmasını değil, insanın iç çelişkisini, kendisiyle mücadelesini izliyoruz bu filmde. Carol Reed'in zeka ve hassasiyetle yönettiği Odd Man Out, şefkatli bir armağan...

The Little Foxes (Küçük Tilkiler): Kapitalizmin gölgesinde bir hırs ve yozlaşma draması!

Renk psikolojisi uzmanları açıkladı: En sevdiğiniz kıyafet rengi sizin hakkınızda ne diyor?

Her şey sinema için... Rolleri uğruna tanınmayacak şekilde değişen ünlü oyuncular!

Netflix'te gözden kaçan ancak izleyince çok etkileneceğiniz efsane filmler!