Zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız! Gözden kaçmaması gereken 5 unutulmaz film

Bazı filmler vardır, izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız. Diğer filmlerden sıyrılır, aklınızda yer eder, yüreğinize dokunur, unutmak istemezsiniz. Gözden kaçmaması gereken en iyi 5 filmi listeledik.

aksam.com.tr

E. Belgin Özdemir

"Hafta sonu ne izlesem?" diyorsanız, zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız 5 unutulmaz film önerisi hazırladık sizler için.

The Banshees of Inisherin (2022) IMDB 7.7

İrlanda'nın batı kıyısındaki ücra bir adada geçen filmde; Colm beklenmedik bir şekilde arkadaşlıklarını sonlandırdığında kendilerini bir çıkmazda bulan, ömür boyu arkadaş olan Padraic ve Colm'un hikayesi var. "Dün her şey yolundaydı" der Padraic, pes etmez. Ancak Colm'un kararlılığı çok şiddetlidir! Martin McDonagh, Colin Farrel, Brendan Gleeson ve Barry Keoghan, yılın en özel filmine imza atıyor. Seyirciden ve eleştirmenlerden büyük övgü toplayan "The Banshees of Inisherin"in Oscar Ödülleri'nde 8 dalda 9 adaylığı vardı ancak hak ettiği değeri göremedi.

Room (Gizli Dünya-2015) IMDB 8.1

Büyük ölçüde küçük bir odada geçen bu uyarlamayı izlemediyseniz, çok şey kaçırmış olabilirsiniz. Kaçırılan, hapse atılan ve yedi yıl boyunca "Yaşlı Nick" adlı bir adam tarafından tacize uğrayan Joy, içinde bulundukları durumun dehşetinden korumaya çalıştığı Jack adında beş yaşında bir çocuğa sahip. Yürek burkan filmin başrol oyuncusu Brie Larson, 2015'te tek Oscar'ını kazandı ve bunu da hak etmişti.

No Country for Old Men (İhtiyarlara Yer Yok-2007) IMDB 8.2

Joel ve Ethan Coen'in Cormac McCarthy'nin romanından uyarlanan neo-Western'i, ters giden bir uyuşturucu anlaşması ve iki milyon dolardan fazla nakit paranın ortaya çıkmasıyla patlayan şiddet ve kargaşayı anlatır. Bir suç gerilim filmi olarak başlayan yapım, erkeklerde şiddetin sürekliliği üzerine soru işaretlerini çoğaltır. Josh Brolin, Javier Bardem, Tommy Lee Jones ve Woody Harrelson başrolde...

Thirteen Conversations About One Thing (Bir Konu On Üç Sohbet-2001) IMDB 7.0

Jill Sprecher ve kız kardeşi Karen'ın senaryosu, yolları beklenmedik bir şekilde hayatlarını etkileyecek şekilde kesişen, mutluluğu arayan görünüşte farklı beş kişiye odaklanıyor. Sıradan insanlar bir gün filozofların kafa yorduğu temel soruyu yöneltiyor kendilerine: Mutluluk nedir ve insan ona nasıl ulaşır? Kendinize gerçekten mutlu olup olmadığınızı sorun ya da daha iyisi mutluluğun gerçek olup olmadığını...

In the Bedroom (Yatak Odasında-2001) IMDB 7.4

Todd Field'ın ilk uzun metrajlı filminde Sissy Spacek ve Tom Wilkinson, kendisinden yaşça büyük bir kadın olan Marisa Tomei'nin sevgilisi Nick Stahl'ın anne babasını oynuyor. Büyük bir trajedi baş gösterdikten sonra gelecekle ilgili endişeler unutulur ve keder onları beklenmedik yönlere sürükler. Andre Dubus'un Killings adlı kısa hikâyesine dayanan film, sınırdaki sıradan insanlara ustaca bakış atıyor.

Yay gibi gerileceksiniz! 2010'lu yılların değeri bilinmeyen en iyi 10 gerilim filmi

"Luther: The Fallen Sun" (Luther: Batan Güneş) filmi Netflix'te! 5 sezonluk dizide neler yaşandı?

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü"ne özel en iyi film önerileri