Yüz cerrahisi konusu üzerine 5 iyi film

Yüzümüz ve onun ortaya çıkardığı kimlik oldukça büyüleyici. Bir insanın yüzü değiştirildiğinde kimliği değişmiyor ve bu mükemmel bir sinema malzemesi. Yüz cerrahisini konu alan 5 iyi filmi sizler için listeledik!

aksam.com.tr

E. Belgin Özdemir

Yüz nakli, yüze estetiği ve cerrahi müdahaleler pek çok filme konu oldu. İşte, yüz ameliyatları üzerine yapılmış 5 iyi film...

Goodnight Mommy (Ölümcül Oyun-2015)

Veronika Franz ve Severin Fiala'nın rahatsız edici psikolojik dehşeti, bandaj sarılı bir anne ile 10 yaşındaki ikiz çocukları Lukas ve Elias arasındaki aşağılayıcı bağı anlatıyor.

Face Off (Yüz Yüze-1997)

John Woo'nun iyi çekilmiş ve tekrarlanan şiddet içeren yüz nakli filmi pek çok mantık hatası içerse de, John Travolta ve Nicolas Cage'in performanslarıyla izlenmeyi hal eden bir yapım olmayı başarıyor.

The Skin I Live In (İçinde Yaşadığım Deri-2011)

Pedro Almodovar'ın gizemli filmi, ünlü yüz nakli cerrahı Robert Ledgard'ın (Antonio Banderas) sahibi olduğu izole bir malikanede geçiyor. Eşini kaybeden Ledgard'ın saplantıları yeni bir kurban ortaya çıkarır...

Phoenix (Yüzündeki Sır-2014)

Soykırımdan büyük bir hasarla kurtulan bir kadın yeni bir yüze sahiptir ve kocası tarafından tanınmaz! Nelly'nin arayışı, kimliğimizi inşa etmede ve anıları canlandırmada yüzün nasıl hayati bir rol oynadığına zarif bir şekilde değiniyor.

A Woman's Face (Bir Kadının Yüzü-1941)

George Cukor'un eski moda gerilim ve melodramatik karakter çalışması, estetik ameliyattan sonra ruhsal dönüşüm arayan acılı, yaralı bir kadın Anna Holm'u (Joan Crawford) konu alıyor.

Tüm zamanların en iyi gençlik filmleri

"Raging Bull" (Kızgın Boğa) filmi 43 yaşında ve yumruk atmaya devam ediyor

Sinema iyileştirir! Ayrılık ve aşk acısına iyi gelen filmler