Yönetmenlerin ödüllük kavgası!

Türk Sineması'nın iki önemli yönetmeni Nuri Bilge Ceylan ile Zeki Demirkubuz'un yıllardır süren küslüğü yerini tartışmaya bıraktı. Demirkubuz, “Karşılaşınca yüzünü çevirdi, tokat atmak istedim” derken; Ceylan, artık susamayacağını söyledi.

ÖDÜL TÖRENİNDE BAYILDI

Yönetmen Zeki Demirkubuz, meslektaşı Nuri Bilge Ceylan ile ilgili ilk kez konuştu: "Hiç yakın arkadaş olmadık. İklimler'in kurgusu sırasında çok çiğ bir hareket yaptı. O onu çekti, ben Kader'i. O sene Antalya Film Festivali'nde En İyi Film ödülünü 230 bin $ yaptılar. Ödül açıklanmadan önce bayıldı."

'SANKİ FESTİVAL MUHTARI'

"Törenden sonra aradım, konuşmak istemedi. İki gün sonra karşılaştık, yüzünü çevirdi. O an tokat atmak istedim. Yakın akrabası, Cannes Film Festivali aleyhinde konuştuğum için konuşmadığını söyledi. Sanki festivalin muhtarı! Tek kelime ederse, YouTube kanalı açar, yayın yaparım."

3 YIL SONRA İLK PAYLAŞIM

Ceylan ise Demirkubuz'un açıklamaları sonrası üç yıldır hiç mesaj paylaşmadığı X hesabından açıklama yaptı: "Ne söylerse söylesin cevap vermeyeyim diyordum, ama bu üslup karşısında ne yazık ki bu artık mümkün değil. Kendine şimdiden bir YouTube kanalı açarsa iyi eder. Yakında..."

'OTUR OTURDUĞUN YERDE'

Demirkubuz, Ceylan'ın yanıtı karşısında şunları söyledi: "Toplumun adalet duygusuna, muhalifim diye geçinen bu dangalakların gerçeğe merakına bir gram güvensem hesabı o zaman kapatır, seni de 'milli kahraman' yapardım. Otur oturduğun yerde ve dişini sıkmaya devam et."