''Yola çıkmalı'' dedirten en iyi yol ve yolculuk filmleri

Kış boyunca tatil ve gezme hayalleri kurduk. Seyahat dürtünüzü perçinleyen ve yeni planlar yapmanızı sağlayan en iyi yol ve yolculuk filmlerini sizler için derledik. Bırakın, bu yolculuklar sizi çok çok uzaklara götürsün!

aksam.com.tr

Esma Belgin Özdemir

Yola çıkmalı! Kendinizi keşfetme yolculuğuna çıkaran, seyahat dürtünüzü perçinleyen ve yeni tatil planlar yapmanızı sağlayan en iyi yol ve yolculuk filmleri...

Beau is Afraid (Korkuyorum-2023)

Bu film sizin yola çıkma isteğinizi perçinlemeyecek belki ama; büyüdüğü eve gitmek zorunda olanları yoldaki sancılı iyileşme süreciyle epey sarsacak! Ari Aster, karanlık ve travmatik bir geçmişe sahip Beau'nun korkularıyla hesaplaştığı maceralı yolculuğuna taşıyor bizleri.

303 (2018)

Berlin'den Portekiz'e bir Mercedes Hymer 303 karavanında 6000 kilometrelik bir yolculuk... Birini gerçekten tanımak istiyorsan onunla seyahate çıkmalısın sözünü bir güzel doğrular bu film. 20'li yaşlarında iki genç, Berlin'den Portekiz'e, bir karavanda yavaş bir yolculukta, her şey hakkında konuşurlar ve gerçekten birbirlerini dinlerler. Bu ışıltılı ve incelikli filmden sonra, seyahatin kalbi ve bilinci açan bir varoluş biçimi olduğuna inanıyoruz.

Zombieland (2009)

Filmimiz; Jesse Eisenberg, Emma Stone, Abigail Breslin ve Woody Harrelson'ın, zombiler Amerika'nın güneybatısında kasıp kavururken hayatta kalmaya çalışmasını anlatıyor. Sürpriz bir hit olan Zombieland, kan ve kahkahayı mükemmel bir şekilde birleştiriyor!

Gitmek: Benim Marlon ve Brandom (2008)

İstanbul'da bir film setinde tanışan Ayça ile Hama Ali arasında gelişen aşk, bir yol öyküsü olarak karşımıza çıkıyor. Film bittikten sonra Hama Ali yurdu olan Kuzey Irak'a döner. Irak Savaşı'nın ortaya çıkmasıyla Ayça'yla Ali'nin birbirlerine ulaşmaları zorlaşır ama Ayça'nın kalbi çoktan yola çıkmıştır.

Omohide Poro Poro (Dün Gibi-1991)

Otuz yaşına yaklaşan ofis çalışanı bir kadın çocukluğunu hatırlıyor ve kırsal bölgeye seyahat ediyor. Şehirden ayrılırken, on yaşındaki benliği ona eşlik ediyor elbette. Hüznünüzden sıyrılıp, yol planı yapmak ve hayale dahil olmak için çok doğru bir seçim olabilir bu film.

Thelma ve Louise (1991)

Thelma (Geena Davis) ve Louise'in (Susan Sarandon) yol gezisinden insan avına dönüşen macerası hala çok güçlü ve görkemli bir yol filmi olmayı sürdürüyor... Ridley Scott'ın bizce en iyi filmi!

Stanno tutti Bene (Herkesin Keyfi Yerinde-1990)

Matteo'nun (Marcello Mastroianni) pusulası bellidir: Napoli, Roma, Floransa, Milano ve Torino... Bu kentlerde yaşayan çocuklarını görecektir, iyi olduklarından emin olacaktır. 'Her şey yolunda' diyecektir. Fakat öyle midir? Bu film hakkında nadiren konuşulur ama ummanlık taslamayan, incelikle kündeye getiren, nefis bir yol filmidir.

Rain Man (Yağmur Adam-1988)

Görüşmediği babasının Ohio'daki otistik kardeşine bir servet bıraktığını öğrenen Charlie (Tom Cruise), Raymond'ı (Dustin Hoffman) da yanına alır ve daha büyük bir miras elde etme umuduyla ülkeyi baştan başa dolaşmaya başlar. Barry Levinson'ın Oscar ödüllü filmini hiç izlemediyseniz, şimdi tam zamanı!

Two for the Road (Aşk Yolu-1967)

Stanley Donen'in evlilik portresinde, Joanna (Audrey Hepburn) ve Marc (Albert Finney), Fransa'da yaptıkları çeşitli geziler aracılığıyla ilişkilerini yeniden gözden geçirir. Joanna 12 yıllık evliliğini kurtarmaya çalışan canı sıkılan eş iken, Marc çok çalışan, huysuz bir kocadır. Wallace çifti kayalık yolda seyahat ederken, siz iki insanın hala aşıkken nasıl değişip gelişebileceğini ve birbirini incitebileceğini görüyorsunuz.

Sullivan's Travels (Aşk Yıldızı-1941)

Tekdüze filmlerin yönetmeni John Lloyd Sullivan (Joel McCrea) bir gün ciddi dramalar yapmak istediğini söyler ve insanların acılarını öğrenmek için sokaklarda bir serseri gibi yaşamaya karar verir. Sullivan's Travels, yollarda geçen, keyifli, hicivli bir komedi.

Neşeniz yerine gelsin! Hem güldüren hem de düşündüren en iyi komedi filmleri

Hafta sonu başlayıp bitirebileceğiniz 3 dizi önerisi

Her biri sinema tadında! Mutlaka izlenmesi gereken en iyi mini diziler

Bu liste hiçbir yerde yok! En uzun günde izleyebileceğiniz en uzun ve unutulmaz 5 film önerisi