Yıldızlardan oluşan oyuncu kadrosuyla büyüleyen 5 unutulmaz film

Kültürel değerler, ahlaki karmaşıklıklar ve ideolojik bakış açılarını keşfetme ve yansıtma potansiyeline sahip filmler, bir de güçlü bir oyuncu kadrosuyla perdeye yansıyınca, unutulmazlar arasına kolayca yerleşebiliyor. İşte, oyuncu kadrosuyla en iyi 5 Hollywood filmi...

aksam.com.tr

E. Belgin Özdemir

Farklı olay örgüsünün ve karakterlerin birleştirilmesi, filmlerde toplu oyuncu kadrosunun temel bir özelliği. Göz kamaştıran oyuncularla, harika senaryoların harmanlandığı 5 filmi sizler için derledik.

Kıyamet (Apocalypse Now-1979)

Vietnam'da görev yapan bir ABD Ordusu subayı, delirdiğine inanılan bir Özel Kuvvetler Albayını bulup öldürmekle görevlendirilir.

Oyuncu kadrosu:

Marlon Brando, Harrison Ford, Martin Sheen, Robert Duvall, Laurence Fishburne, Charlie Sheen, Dennis Hopper, Sam Bottoms, Albert Hall, Frederick Forrest.

Köstebek (The Departed-2006)

Gizli görevdeki bir polis mafya ekibine sızarken, bir köstebek de aynı şeyi Eyalet Polisi'ne yapar.

Oyuncu kadrosu:

Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen, Ray Winstone, Vera Farmiga, Alec Baldwin, Anthony Anderson, James Badge Dale.

Yüzüklerin Efendisi serisi (Lord of the Rings series/2001-2003)

Shire'dan uysal bir Hobbit ve sekiz arkadaşı, güçlü Tek Yüzüğü yok etmek ve Orta Dünya'yı Karanlık Lord Sauron'dan kurtarmak için bir yolculuğa çıkıyor.

Oyuncu kadrosu:

Elijah Wood, Ian McKellen, Cate Blanchett, Liv Tyler, Viggo Mortensen, Sean Astin, John Rhys-Davies, Christopher Lee, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Orlando Bloom, Hugo Weaving, Andy Serkis, Sean Bean.

Manolya (Magnolia-1999)

Film, San Fernando Vadisi'nde aşk, bağışlama ve anlam arayışı içinde olan birbiriyle ilişkili karakterlerin destansı bir mozaiğini sunuyor izleyiciye...

Oyuncu kadrosu:

Tom Cruise, Philip Seymour Hoffman, Julianne Moore, Jeremy Blackman, Felicity Huffman, William H. Macy, Melinda Dillon, Alfred Molina, John C. Reilly, Miriam Margolyes, Clark Gregg, Philip Baker Hall, Benjamin Niedens, April Grace, Luis Guzman, Thomas Jane, Ricky Jay, Emmanuel Johnson.

İnce Kırmızı Hat (The Thin Red Line-1998)

Guadalcanal'da, İkinci Dünya Savaşı'nı kazanmayı uman bir grup asker, beklenmedik bir savaşla karşı karşıya kalıyorlar.

Oyuncu kadrosu:

Sean Penn, George Clooney, John Travolta, Adrien Brody, Woody Harrelson, Jared Leto, Jim Caviezel, Ben Chaplin, Nick Nolte, John C. Reilly, John Cusack, Elias Koteas, Dash Mihok, Tim Blake Nelson, Larry Romano.

Sinema ile kalbinize temiz hava girsin! En iyi ve en özel bahar filmleri

Sinemalar şenlenecek! 2023'ün merakla beklediğimiz filmleri

1980'lerin en iyi 5 aksiyon filmi